Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli'ye coşkulu karşılama

Salim Manav
10.08.2021 - 09:07 | Son Güncellenme: 10.08.2021 - 09:09

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları kadınlar boks 69 kiloda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli, yurda döndü. İşte detaylar...

Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli'ye coşkulu karşılama

Türk spor tarihinde kadın boksunda olimpiyat altın madalyası kazanan ilk sporcu olan Busenaz Sürmeneli, yurda döndü. Milli boksör ve beraberindeki kafileyi taşıyan uçak, saat 05.20 dolaylarında İstanbul Havalimanı'na indi. Milli kafileyi havalimanında Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve yetkililer karşıladı. Kafilede yer alan bütün sporculara çiçek takdim edildi.

Busenaz Sürmeli: Çocukluk hayalim, avuçlarımın içinde

Çocukluk hayalini gerçekleştirdiği ve Türkiye'ye altın madalyayı getirdiği için çok gururlu olduğunu vurgulayan Busenaz Sürmeneli, "Acı, gözyaşı, antrenmanda çektiğin zorluklar, hepsi bu madalyanın içinde. Çocukluk hayalim, avuçlarımın içinde. Olimpiyatların ne olduğunu bile bilmiyordum. Çocukken hocam hep, 'Olimpiyatlara gidip, final oynayacağız ve altın madalya alacağız' derdi ve başardık.

Çok gururluyum. Türk kadını olmaktan, Türk kadınının neler yapabileceğini göstermekten dolayı çok mutluyum. Bu madalya, hayal kuran bütün çocuklara, hiç pes etmeyen Türk kadınlarına ve Türk'ün gücünü gösteren herkese armağan olsun. Yangınlarda çalışanlara, evleri yananlara, canı küçücük bile acıyan herkese umut ışığı olsun. Allah bana nasip etti. 108 sporcumuza da inşallah nasip eder. Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu yaşadım ama bu bambaşka bir duygu. Ağlayarak aldım madalyamı" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler