Olimpiyat sporcuları Paris'teki 'Olimpiyat Köyü'nden rahatsız!

02.08.2024 - 12:10 | Son Güncellenme: 02.08.2024 - 12:16

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda birçok sporcu, "Olimpiyat Köyü" olarak adlandırılan yerleşkedeki memnuniyetsizliklerini dile getiriyor. İşte tüm detaylar.

Olimpiyat sporcuları Paris'teki 'Olimpiyat Köyü'nden rahatsız!

AJANSSPOR HABER

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda olmaya hak kazanan sporcular, Paris'te kurulan ve Olimpiyat Köyü olarak nitelendirilen bir yerleşkede ikamet ediyor. Birçok sporcu, kaldıkları yerdeki koşullardan memnuniyet duymuyor.


Konaklama, sıcaklık ve yolculuktan şikayetçiler

Sporcular, Olimpiyat Köyü'nden karşılaşma için gittikleri alana kadar olan süreden hoşnut değiller. IndianExpress'in haberine göre masa tenisi alanına giden sporcular, 45 dakikalık otobüs yolculuğu yapmak durumunda kalıyor. Bu otobüslerde ise klima sorunu yaşanıyor. Hava sıcaklığının yüksek olması ve klimanın çalışmaması ise sporcuları mental ve fiziksel açıdan oldukça zorluyor.

Sporcular huzursuz oluyor

Aynı kaynağa göre sporcular, bu sorunların kendi karşılaşmalarını da etkilediklerini ifade etti. Hazır ve uykularını tam almış şekilde karşılaşmalarına çıkamayan Olimpiyat sporcuları, yetkililerle bu konuyu konuştuklarını ama çözüm bulunamadığını söyledi.

Klimaların konulmama sebebi belli oldu

Olimpiyat yetkilileri, karbon ayak izini azaltmak amacıyla sporcuların kaldıkları odalara klima koymadı. Paris'te yaşanan sıcaklık ise, sporcuları hem mental hem de fiziksel olarak iyice yordu.

Senin için hazırladığımız haberler