Olimpiyat Yolunda Neslihan Yiğit: Hedefler ve Başarılar

Melis Öztek
25.07.2024 - 13:59 | Son Güncellenme: 26.07.2024 - 21:49

Neslihan Yiğit Arın, 2023 Avrupa Şampiyonası'nda kazandığı bronz madalyanın ardından şimdi, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda büyük başarılar hedefliyor. Neslihan Yiğit Arın hedeflerini Ajansspor'dan Melis Öztek'e anlattı.

Olimpiyat Yolunda Neslihan Yiğit: Hedefler ve Başarılar

MELİS ÖZTEK - AJANSSPOR

Neslihan Arın, Türkiye'nin önde gelen badminton oyuncularından biri olarak dikkat çekiyor. Son olarak 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Yiğit, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti. Üçüncü olimpiyat tecrübesine hazırlanan sporcu, önceki oyunlardan aldığı derslerle daha güçlü bir performans sergilemeyi hedefliyor. Yiğit, Avrupa sahnesindeki başarısı ve dünya genelindeki rekabetçi durumu hakkında düşüncelerini ve gelecek planlarını Ajansspor ile paylaştı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandınız. Bu süreçte yaşadığınız duyguları bizimle paylaşabilir misiniz?

Her sporcu gibi benim de en büyük hayalim o atmosferde yarışmak. Bunu başarabilmek ve Paris’te olmak benim için gurur ve mutluluk verici.

Londra 2012 ve Tokyo 2020’den sonra Paris 2024, üçüncü olimpiyatınız olacak. Önceki olimpiyat tecrübelerinizden neler öğrendiniz ve bu deneyimler Paris 2024 hazırlıklarınızı nasıl şekillendirdi?

Bu, dediğiniz gibi, üçüncü olimpiyatım olacak. Artık daha tecrübeliyim. Çok iyi bir fiziksel antrenman süreci geçirdim ve hazırım. Bu sefer farklı bir performans sergilemek istiyorum.

Geçmiş olimpiyatlarla karşılaştırdığınızda, Paris 2024 için nasıl bir fark bekliyorsunuz?

Daha deneyimli ve tecrübeliyim. Hedeflerim var ve oldukça hırslıyım. Bu olimpiyatlar, kendimi gösterebilmek için büyük bir fırsat olabilir.

Paris 2024’teki rakipleriniz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tüm rakiplerim buraya çok iyi hazırlanıp geldiler; herkes formda. O gün kim daha çok isterse ve en az hata yaparsa o kazanacak. Böyle bir seviyede artık badminton oynuyoruz.

Olimpiyatlara hazırlık sürecinizde nasıl bir antrenman programı uyguladınız?

Sahada hiç oyundan düşmeden mücadele edebilmek için çok yoğun bir fiziksel antrenman süreci geçirdim. Hakan hocamla birlikte kuvvetli ve dayanıklı bir program izledik.

Londra 2012 ve Tokyo 2020'de yaşadığınız en unutulmaz anı paylaşabilir misiniz? Bu deneyimler Paris 2024'e hazırlık sürecinizi nasıl etkiledi?

İlk olimpiyatlarımda 17 yaşındaydım ve büyüleyici bir ortamla karşılaştım. İlk kez bu kadar çok seyirci önünde oynamak beni biraz panikletti. 2020’de ise maalesef pandemi nedeniyle seyircisiz oynadık. Tribün ve seyirciler sporcuyu çok olumlu yönde etkiliyor. Şimdi Paris'te farklı deneyimler yaşamayı bekliyorum.

Tek kadınlarda Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü kez bronz madalya kazandınız. Bu önemli başarı sizin için ne ifade ediyor ve gelecekte daha büyük hedeflere ulaşmak için nasıl bir yol haritası izliyorsunuz?

Avrupa’da ilk 3 içinde olmak benim için gerçekten çok önemli ve gurur verici. Her Avrupa Şampiyonası’na giderken "Bu sefer madalyanın rengini değiştirmek istiyorum" diyorum. Umarım gelecekte bunu başarabilirim.

Badminton kariyerinizde size ilham veren sporcular kimlerdir?

Carolina Marin, İspanyol bir sporcu, Avrupa’nın ikonu bence. Asya ağırlıklı bir sporda olimpiyat ve dünya şampiyonu olarak Avrupalıların öncüsü oldu. Bize de "Biz de bunu yapabiliriz" dedirtiyor.

Genç sporculara olimpiyat seviyesinde başarılı olmanın sırlarını paylaşabilir misiniz? Onlara vermek istediğiniz en önemli tavsiye nedir?

Öncelikle hedefleri olmalı ve o hedefler için pes etmeden çalışmalılar. Tabii ki bu yolda inişler çıkışlar, yenilgiler olacak ama kim üstüne koyarak giderse o bir gün kazanacak. Hedefleriniz için hiç pes etmeden her gün yeniden başlayın.

Senin için hazırladığımız haberler