Olimpiyatlar için günde 50 kilometre koştu

07.02.2018 - 11:52 | Son Güncellenme: 07.02.2018 - 11:52

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi kayaklı koşuda temsil edecek Hamza Dursun, günde 50 kilometre koşarak organizasyona hazırlandı.

Hamza Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin PyeongChang kentinde 9-25 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olimpiyatlara ilk kez katılacağını anlattı. Olimpiyatlara kota alabilmek için bir yıldır çalıştıklarını vurgulayan Hamza, "Barajı geçmek bir yılı alıyorsa, madalya almak daha uzun süre alacaktır. Çünkü bu spora bizler geç başladık. Bunları yıllara dayandırmak lazım. Bir yıllık çalışmayla gelecek bir başarı değil." ifadelerini kullandı.

Kayaklı koşuyla 10 yıldır ilgilendiğini vurgulayan 24 yaşındaki milli sporcu, "Beden eğitimi öğretmenimin yönlendirmesiyle başladım. Kayaklı koşu seçmelerini geçerek Ağrı'daki kamp eğitim merkezine gitmeye hak kazandım. Bu, benim için spora başlangıç oldu." diye konuştu.

Yaşadığı Ağrı kentinin bu spor için gerekli imkanlara sahip olduğunu ifade eden Hamza Dursun, "Amacımız, Kış Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Derece anlamında bir şey söyleyemem. Günün şartlarına ve bizim psikolojimize bağlı bir durum. Biz genelde orta seviyelerde sporcularız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Hamza, gelecek senelerde de olimpiyatlarda olmayı istediğini belirterek, "Bu, bizim için büyük bir tecrübe olacaktır. Bu tecrübeyle olimpiyatlarda yarışmak bizim için güzel olur." şeklinde görüşlerini aktardı.

- "Günde 5-6 saat çalışıyorum"

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Türkiye Kayak Federasyonunun kendilerine büyük destek verdiğini vurgulayan Hamza Dursun, şunları kaydetti:

"Günde 5-6 saat çalışıyorum. Antrenmanlarda günde 50 kilometrelik koşu yaptık. Çünkü bizim 50 kilometrelik yarışmalarımız var. Bizde en kısa mesafe bin 500 metre. Kayaklı koşu mesafelere dayandığı için çok fazla antrenman yapıyoruz. Sadece bu seneki antrenmanlarda 7 bin kilometre koştuk. Yeterli değil. Rakiplerimiz 10 bin, 11 bin kilometrelik antrenmanlar yapıyor."

- En büyük hayali sporcu yetiştirmek

Hamza Dursun, aktif sporu bırakması halinde yine kayaklı koşuyla ilgilenmek istediğini vurguladı.

Deneyimlerini yeni sporculara aktarmak istediğini ifade eden Hamza, "En büyük hayalim kayaklı koşu branşında sporcular yetiştirip, madalya kazandırmak. Çünkü kış olimpiyatlarında madalya daha önce alınmadı. Benim en büyük hayallerimden biri bu." diye konuştu.

Ağrı'nın doğa koşulları ve iklim şartları açısından zor bir il olduğunu hatırlatan Hamza Dursun, şunları aktardı:

"Bu nedenle Ağrı, kış sporlarında başarılı olunması için gerekli koşulları taşıyan bir ilimiz. Dağlar ve engebeli araziler size bu imkanı veriyor. Ağrı soğuk olduğu için kar bu ilimizde diğer illere göre daha fazla. Bu da bizim için avantaj. Bunu değerlendirmek istedik."

Senin için hazırladığımız haberler