Olimpiyatlarda yuhalanmıştı: Çocuk tecavüzcüsünden tepki çeken açıklama geldi

14.08.2024 - 09:37 | Son Güncellenme: 14.08.2024 - 10:32

12 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz eden Hollandalı plaj voleybolcusu Steven van de Velde, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda seyirciler tarafından yuhalanmasının ardından yaptığı açıklama ile tepki çekti.

Olimpiyatlarda yuhalanmıştı: Çocuk tecavüzcüsünden tepki çeken açıklama geldi

AJANSSPOR - HABER

2014'te 12 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etmesinin ardından dört yıl hapis cezası alan Steven van de Velde, Paris Olimpiyatları'nda yer aldı. Turnuvada seyirciler tarafından yuhalanan Velde açıklamalarında olanların 'ileri gittiğini' söyledi.

Velde'ye seyircilerden yoğun tepki geldi

Hollandalı plaj voleybolcusu Steven van de Velde, Paris 2024'te Matthew Immers ile Hollanda'yı temsil etti. Son 16 turunda Brezilya takımına 2-0 yenilen Hollanda'dan Steven van de Velde turnuvada yoğun tepki gördü. 2014'te 12 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz eden plaj voleybolcusu seyirciler tarafından yuhalandı. Velde, Paris'te de diğer sporcular gibi olimpiyat köyünde değil ayrı bir otelde kaldı.

"Bu kesinlikle, buna değer mi diye düşündüğüm bir andı"

Steven van de Velde ise olimpiyatların ardından yaptığı açıklamalar ile yeniden tepki çekti. Kendisine gösterilen tepkilerin 'ileri gittiğini' iddia eden Velde, Hollanda basını için yaptığı açıklamalarda ise şunları söyledi: "Kesinlikle bunun hakkında düşündüm, evet. 10 yıl önce yanlış bir şey yaptım. Bunu kabul etmeliyim. Ama çevremdeki insanları, Matthew, karım ve çocuğumu incitmek... Bu benim için çok ileri gidiyor. Bu kesinlikle buna değer mi diye düşündüğüm bir andı."

İlgini Çekebilir
İtalyan voleybolcu Paola Egonu'ya çirkin saldırı!
Habere Git

Steven van de Velde ne yaptı?

Hollandalı plaj voleybolcusu Steven van de Velde, 2014'te Facebook üzerinden tanıştığı 12 yaşındaki bir kız çocuğu ile tanışmak için İngiltere'ye gitti. Velde, küçük kıza alkol verdikten sonra kurbana tecavüz etti. Şu an 30 yaşında olan plaj voleybolcusu yaşanan olaydan 2 yıl sonra, 2016'da dört yıl hapis cezası aldı. Bir süre İngiltere'de hapis yatan Velde sonrasında ülkesi Hollanda'ya transfer oldu ve 1 yıl içerisinde de serbest bırakıldı.

Velde'nin kurbanı kendine zarar verdi

Steven van de Velde'nin yalnızca 4 yıl hapis cezası aldığı tecavüz skandalının ardından olaydaki mağdur kız çocuğu yaşadığı travmanın ardından kendine zarar verdi ve bir kez ise aşırı doz aldı.

"Hayatımın en büyük hatasıydı"

CNN Sports'ta yer alan habere göre; bir kız çocuğuna alkol vererek tecavüz eden Steven van de Velde 2018'de yaptığı bir açıklamada ise şunları söylemişti: "Bu olanları geri alamam, bu yüzden sonuçlarına katlanmak zorundayım. Bu hayatımın en büyük hatasıydı."

İlgini Çekebilir
VakıfBank'ta Zehra Güneş kararı: Gabi'nin ardından...
Habere Git

Hollanda Voleybol Federasyonu'ndan skandal sözler

Steven van de Velde, 2017'de serbest bırakılmasından çok kısa bir süre sonra uluslararası yarışmalarda yeniden yer aldı. Hollanda Voleybol Federasyonu NEVOBO ise Velde'nin 'Olimpiyat Oyunları için tüm nitelik gereksinimlerini karşılayabildiğini ve bu yüzden takımın bir parçası' olduğunu ileri sürdü.

NEVOBO, Velde'nin İngiliz yasalarına göre hüküm giydiğini ve cezasını çektiğini belirterek o dönemden beri plaj voleybolcusu ile sürekli iletişimde olduğuklarını ve Velde'nin Hollanda'nın voleybol topluluğuna da yeniden ve tamamen entegre olduğunu söyledi.

NEVOBO, tecavüzcü sporcusuna destek verdi

Hollanda Voleybol Federasyonu, bir kız çocuğuna tecavüz eden plaj voleybolcusu Steven van de Velde için söylediği şu sözlerle de yoğun tepki çekti: "Steven van de Velde, örnek bir profesyonel ve yalnızca insan olduğunu kanıtlıyor. Dönüşünden bu yana onu sorgulamamız için hiçbir neden olmadı. Onu ve Paris'teki katılımını tamamen destekliyoruz; o ve takım arkadaşı Matthew Immers bunu hak ettiler."

Velde'ye izin veren komite golfçülere geçit vermedi

Hollanda Olimpiyat Komitesi (NOC*NSF), Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 'gerçekçi' bir şansı olmadığı gerekçesi ile bazı golçüleri, turnuvaya katılım hakkı elde etse de onları Paris'e göndermeme kararı aldı. Plaj voleybolcusu Steven van de Velde ise Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yer aldı.

Hollanda'nın plaj voleybolunda şimdiye kadarki en iyi derecesi ise bronz madalya.

Senin için hazırladığımız haberler