Olimpiyatların başlamasına saatler kala Fransa'da siber saldırı şoku

Aleyna Gürgen
26.07.2024 - 12:36 | Son Güncellenme: 26.07.2024 - 12:59

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın başlamasına saatler kala Fransa'nın yüksek hızlı tren sistemine yönelik siber saldırı gerçekleşti. İşte detaylar...

Olimpiyatların başlamasına saatler kala Fransa'da siber saldırı şoku

Paris Olimpiyatları açılış törenine saatler kala Fransa'da siber saldırı şoku yaşanıyor. Fransız yüksek hızlı demir yolu hatlarında bir dizi sorun yaşandığı aktarıldı.

Fransa'da siber saldırı tüm hafta sonu devam edecek

BBC'de yer alan bilgilere göre Fransa'daki demiryolu şirketi SNCF yaşanan sorunların ağı felç etmeye çalışan büyük bir saldırı olduğunu söyledi. Fransa Ulaştırma Bakanı ise bu koordineli kötü niyetli eylemleri kınadığını belirtti. Demiryolu şirketi tarafından aktarılan bilgilere göre ise tüm hafta sonu sürmesi beklenen aksaklıklardan 800 bin müşteri etkilendi.

"Bugün hüzün günü"

Fransa'da olimpiyat heyecanına siber saldırı gölgesi düştü. BFM TV için açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugünkü siber saldırıdan Fransa'nın ve Fransız halkının etkilendiğini söyledi. Fransa'daki demiryolu şirketi SNCF'nin yöneticisi Jean-Pierre Farandou ise siber saldırı hakkında şu ifadeleri kullandı: Bugün tatile gidemeyecek veya daha kötü şartlarda ayrılacak olan tüm Fransızları düşünüyorum. Kesinlikle tüm hafta sonu sürecek, çünkü sorunun düzelmesi uzun zaman alacak... Bugün hüzün günü."

İlgini Çekebilir
Hokey yıldızı, Paris Olimpiyatları'nda yer alabilmek için parmağını kestirdi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler