Milli Güreşçi Safiye Yasin Olimpiyatta Altın Madalya İçin Ter Döküyor

Akın Ungan
25.12.2022 - 14:39 | Son Güncellenme: 25.12.2022 - 14:57

Güreş haberleri | Milli güreşçi Safiye Yasin, 2028 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya hedefliyor. Yasin, antrenmanlarına devam ediyor. İşte detaylar.

Milli Güreşçi Safiye Yasin Olimpiyatta Altın Madalya İçin Ter Döküyor

Erzincan'da yaşayan ve 4 yıldır güreş ile ilgilenen Safiye Yasin, Ay-Yıldızlı formayi giymenin gururunu yaşıyor. Türkiye üçüncülüğü ile U-17 Kadınlar Zafer Turnuvası'nda beşinciliği bulunan Yasin, yeni başarılar elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

2028 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya hedefliyor

Güreşe başlayalı 4 yıl olmasına rağmen kısa sürede birçok başarı elde eden Safiye Yasin, hedeflerini de belirledi. Milli sporcu, 2028 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak istiyor.

Yasemin Adar Yiğit'i örnek alıyor

Safiye Yasin ayrıca örnek aldığı sporcuyu da açıkladı. Milli güreşçi, kazandığı madalyalar ile birçok güreşçiye örnek olan Yasemin Adar Yiğit'i idol olarak gördüğünü ifade etti.

İlgini Çekebilir
Milli güreşçi idolünün izinden gidiyor!
Habere Git

"Ülkemi daha fazla gururlandırmak isterim"

Milli güreşçi Safiye Yasin, AA'ya konuştu. Milli formayı giymekten onur duyduğunu söyleyen Yasin, "Gerçekten bu çok gurur verici. Bu konuda ülkemi daha fazla gururlandırmak isterim" ifadelerini kullandı.

"Yasemin Adar gibi başarılı olmayı istiyorum"

Yasin, yeni başarılar için çok çalıştığını dile getirerek, "Örnek aldığım Yasemin Adar Yiğit var. Yasemin Adar gibi başarılı olmayı, ülkemi gururlandırmayı çok istiyorum." dedi.

En büyük desteği ailesinden aldı

Safiye Yasin, güreş kariyerinde en büyük desteği ailesinden aldığını kaydetti. Milli sporcu, güreşi asla bırakmak istemediğini vurguladı.

İlgini Çekebilir
Avrupa şampiyonu milli güreşçinin yeni hedefi Olimpiyat altını!
Habere Git

"Olimpiyat şampiyonu olmayı çok istiyorum"

Yasin, Trabzon’daki Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi'nin (TOHM) sporcusu olduğunu belirterek, "Olimpiyat şampiyonu olmayı çok istiyorum. Bütün hayatımı güreşe adadım. Tüm planlarımı ona göre yaptım" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler