Olimpiyat'ta Tayfun korkusu

İsa Kethüda
26.07.2021 - 19:23 | Son Güncellenme: 26.07.2021 - 19:37

2020 Tokyo Olimpiyatları'nın düzenlendiği Japonya'da beklenen Tayfun yavaş yavaş geliyor. Yarın için tüm taksi rezervasyonları iptal edildi. İşte detaylar...

Olimpiyat'ta Tayfun korkusu

AJANSSPOR-HABER

2020 Tokyo Olimpiyatları'nın düzenlendiği Japonya'da beklenen Tayfun'un yavaş yavaş geldiği ve yarın için tüm taksi rezervasyonlarının iptal edildiği açıklandı. 

Tayfun geliyor

2020 Tokyo Olimpiyatları için Japonya'da bulunan TRT Spor spikeri Hünkar Mutlu, sosyal medya hesabından, "Japonya’da beklenen Tayfun yavaş yavaş geliyor. Yarın için tüm taksi rezervasyonlarımızı iptal ettiler. Birçok spor organizasyonunun akıbeti de belli değil" ifadelerini kullandı. 


Olimpiyatlara etkisi

Japonya'da beklenen bu Tayfun'un 2020 Tokyo Olimpiyatları'na bir engel teşkil edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Tokyo Olimpiyatları 23 Temmuz Cuma günü başladı ve 8 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek. 

Çin'de alarm

Bilindiği üzere Çin’in doğu kıyısı, ölümcül sellerin ülkenin bazı bölgelerini harap etmesinden birkaç gün sonra büyük bir tayfun için hazırlık yaptığı iddia edilmişti. 

Ayrıca Çin’in Zhoushan şehrine ulaşan dev kasırga In-Fa, sel baskınlarından kurtulmaya çalışan ülkeyi alarma geçirdi. Uçuşlar ve tren seferleri askıya alınırken, halka evlerinden çıkmamaları emredildi.

İklim değişikliği

Şiddetli hava koşullarına birçok faktörün etkisi var, ancak uzmanlar, ısınan atmosferin neden olduğu iklim değişikliğinin bu olayları daha olası hale getirdiğini söylüyor.

Senin için hazırladığımız haberler