Türkiye-Japonya: 3-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

İsa Kethüda
23.09.2023 - 14:44 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 15:53

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda karşılaştığı Japonya'yı mağlup etti ve olimpiyatlara katılmayı garantiledi.

Türkiye-Japonya: 3-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Kadın Voleybol A Milli Takımı, namağlup Japonya'yı da devirerek, Olimpiyat vizesini garantiledi. Filenin Sultanları, elemelerde 6'da 6 yaparak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazandı. Sultanlar 1-0 geri düşse de muhteşem bir dönüş performansı sergileyerek, elemelere ev sahipliği yapan Japonya'yı 3-1 ile geçti. Kadın voleybolcularımız ayrıca üst üste 21. maçını da kazanarak, yenilmezlik serisini geliştirdi.

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmaya garantiledi

Grupta oynadığı tüm karşılaşmaları kazanan ve namağlup Japonya'yı da deviran Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmaya garantiledi. Türkiye, üst üste ikinci, toplamda da üçüncü kez olimpiyatlarda mücadele edecek.

"Filenin Sultanları", 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda karşılaştığı Porto Riko'yu 3-0, Bulgaristan'ı 3-0, Peru'yu 3-1, Arjantin'i 3-1 ve Brezilya'yı 3-0 yenerek beşte beş yapmıştı. 

İlgini Çekebilir
İstifa eden Levent Yaz konuştu, oklar Erden Timur'a!
Habere Git

Türkiye, Belçika ile karşılaşacak

Milliler, yedinci ve son maçında ise 24 Eylül Pazar günü (TSİ) 10.00'da Belçika ile mücadele edecek.

Set sonuçları

  • 1. Set sonucu: Japonya 25-22 Türkiye
  • 2. Set sonucu: Japonya 22-25 Türkiye
  • 3. Set sonucu: Japonya 24-26 Türkiye
  • 4. Set sonucu: Japonya 12-25 Türkiye

Elemeler 3 ülkede oynanıyor

Olimpiyat elemelerinde 24 takım, Çin, Japonya ve Polonya'da olimpiyat vizesi için karşılaşıyor.

Gruplar şu şekilde:

A Grubu (Çin): Çin, Kanada, Çekya, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Hollanda, Sırbistan, Ukrayna

B Grubu (Japonya): Japonya, Türkiye, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin, Peru

C Grubu (Polonya): Polonya, Kolombiya, Almanya, İtalya, Güney Kore, Slovenya, Tayland, ABD.

İlgini Çekebilir
"Hamit ile Hakan, Burak'a Milli Takım'ı bıraktırdı"
Habere Git

Simge Aköz: "Gerçekten inanılmaz bir duygu"

Filenin Sultanları'dan oyuncular karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Simge Aköz: "Gerçekten inanılmaz bir duygu. Arka arkaya çok zor turnuvalar oynadık ve bunları başarıyla tamamladık. Japonya çok güçlü bir takım. Çok iyi defans yaptılar ama yenilmedik. Bugün bir maç kala olimpiyatı garantiledik."

Eda Erdem Dündar: "Rüya gibi bir yaz oldu"

Eda Erdem Dündar: "Bugünkü maç çok zorluydu. Turnuvanın en iyi takımlarından biriydi. Çok iyiydiler. İkinci ve son sette ağırlığımızı koyduk ve maçı aldık. Olimpiyat vizesini aldık. Çok mutlu ve gururluyuz. Takım arkadaşlarının eline ayağına sağlık. Şu an rahatlamış hissediyorum açıkçası. Taraftarlar keyifliydi bence. Çok saygılı bir taraftar vardı. Biz bütün rüzgarı arkamıza aldık. Taraftarın sesiyle ve müzikle stresten uzaklaşabiliyorsunuz. Keyifli oldu gelmeleri. Bayrağımızın köprüden asılması sonrası mutlu olduk. Rüya gibi bir yaz oldu. Görüntüler çok hoş ama biz bunu hak ettik."

Daniele Santarelli: "Mükemmel bir voleybol oynadık"

A Milli Kadın Başantrenörü Daniele Santarelli: "Çok çok mutluyum. Japonya'ya karşı oynamak ne basit ne kolay. Bu sahada da oynamak çok zordu. Japonya'nın oyununa oynadıkça adapte olabildik. Çok başka bir oyun tarzları vardı. Fakat oyuncularım konsantrasyonlarını kaybetmediler ve çok iyi oynadılar. Mükemmel bir voleybol oynadık ve kazandığımız için mutluyuz. Birkaç ay önce başladık çalışmaya. 3 tane hedefimiz vardı ve bunların hepsine ulaştık. Oyuncularımdan çok mutluyum. Oyuncu rotasyonu yaptık, her oyuncuya şans vermeye çalıştık. Gerçekten mükemmel bir yaz oldu."

Vargas en skorer isim oldu

Salon: Yoyogi National
Hakemler: Vladimir Simonovic (İsviçre), İbrahim İsmail Alblooshi (Birleşik Arap Emirlikleri)
Japonya: Inoue, Yamada, Hayashi, Nishida, Watanebe, Seki, Fukudome (L), Nishimura (L) (Ishikawa, Hayashi, Wada, Airi, Miyabe, Tamaki)
Türkiye: Ebrar, Zehra, Vargas, Hande, Eda, Elif, Simge (L) (İlkin, Cansu, Aslı)
Setler: 25-22, 22-25, 24-26, 12-25
Süre: 1 saat 45 dakika

Ay-yıldızlı ekipte Vargas, 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Bakan Bak'tan A Milli Kadın Voleybol Takımı için tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Japonya’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde ev sahibi Japonya’yı mağlup ederek olimpiyatlara katılmayı garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı yayımladığı mesajla kutladı. Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İşte Filenin Sultanları, işte başarının. Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluklarının ardından Japonya’da düzenlenen Paris 2024Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde ev sahibi Japonya’yı yenerek olimpiyatlara katılmayı garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımımızı kutluyorum. Dünya sıralamasında zirvede yer alan Filenin Sultanlarının Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda da bizleri gururlandıracağına yürekten inanıyorum. A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başarısında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Filenin Sultanlarının başarılarının devamını diliyorum.”

Senin için hazırladığımız haberler