Ölümden döndüğü anları anlattı!

15.06.2020 - 14:02 | Son Güncellenme: 15.06.2020 - 14:04

Mainz'ın golcü futbolcusu Taiwo Awoniyi, Augsburg maçında ölümden döndü. Golcü futbolcu futbolseverleri üzen anla ilgili açıklamalar yaptı. Awoniyi futbola devam edecek mi? Tüm detaylar...

EMRAH KARALİNÇ - AJANSSPOR

Almanya Ligi'nin (Bundesliga) 31. haftasında Mainz forması giyen Taiwo Awoniyi, Augsburg maçında aldığı darbe sebebiyle hastanelik olmuştu. Golcü futbolcu, sağlık durumu hakkında bir açıklama yaptı. Awoniyi, baygınlık geçirdiği anları anlattı. Futbola devam edebilecek mi? İşte yanıtı...

Awoniyi: "Kendimi şimdi daha iyi hissediyorum"

Awoniyi yaptığı açıklamada, "O pozisyonla ilgili hatırladığım tek şey, kafamla topa nasıl vurmaya çalıştığım. Daha sonra bayıldım. İlk başta bilincimin yerine gelmesi ve gözlerimi açmam zordu. Her şeyi hatırlayabilmem biraz zaman aldı. Ama şimdi kendimi daha iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Gözlem altında tutuldu

Hastanede gözlem altında tutulan Nijeryalı futbolcunun sağlık durumunda herhangi bir problem olmamasının ardından Borussia Dortmund maçında oynama ihtimali artmış oldu. Futbolcu, 12 maçta 1 kez rakip ağları havalandırmıştı.

Awoniyi'nin sakatlandığı pozisyon nasıldı?

Mainz'ın golcüsü, Augsburg maçında 17. dakikada Uduokhai ile hava topu mücadelesinde sakatlık geçirdi. Rakibinin omzuna çenesini çarpan oyuncu, daha sonra kontrolsüz bir şekilde yere düşmüş, kafasını da yere çarpmıştı.

Hakem, dilinin boğazına kaçmaması için uğraş verdi

Kısa bir süre hareketsiz yerde yatan oyuncuya doktorlar müdahale etmiş, daha sonra da oyuncu hastaneye götürülmüştü.Öte yandan oyuncu yerde hareketsiz yatarken hakem Marco Fritz'in futbolcunun dilinin boğazına kaçmasını engellemeye çalışmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler