Ölümle savaşan Schumacher'e özel ödül

23.12.2020 - 18:20 | Son Güncellenme: 23.12.2020 - 18:26

Alp Dağları’nda geçirdiği kayak kazası sonrası 7 yıldır bitkisel hayatta olan Formula 1 efsanesi Michael Schumacher, bu sezon FIA tarafından özel ödüle layık görüldü. Ödülü, Michael Schumacher adına alan eşi Corinna Schumacher, efsane pilotun son sağlık durumu hakkında da açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Ölümle savaşan Schumacher'e özel ödül

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de 2020 sezonu ödül töreni İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlendi.İnsani yardım noktasında kurduğu Keep Fighting Vakfı'yla, muhtaç insanlara yardımda bulunan Schumacher, FIA tarafından özel ödüle layık görüldü.

Ödülü almak için sahneye gelen Corinna Schumacher, eşi Michael Schumacher hakkında açıklamalarda bulundu.

Corinna Schumacher "O, her zaman kocaman bir kalbe sahip. Michael, her zaman yardıma ihtiyacı olan kişilere yardıma eder. Bun onun için bir zevkti. Malesef yaşadığımız trajik kazaya rağmen başlattığı işe devam etmek istedik. Onun isteklerini yerine getirmeye çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Endonezya'ya 10 milyon dolarlık bağışta bulundu

Alman pilot Schumacher, 2004 Hint Okyanusu depremi ve tsunamisinde dünya milyarderlerini geride bırakacak bir yardımda bulunmuştu. Efsane pilot, gerçekleşen tsunami depremi sonrasında muhtaç insanların barınak ihtiyacında kullanılmak üzere Endonezya hükümetine 10 milyon dolarlık bağış yapmıştı.

Ayıca efsane pilot Michael Schumacher, 2003 yılında UNESCO'ya 1.15 milyon euro yardımda bulunarak, spor alanında en büyük bağışta bulunan F1 pilotu olmuştu.

"Savaşmaya devam ediyor"

Son olarak geçtiğimiz günlerde eski Ferrari patronu ve şu anki FIA Başkanı Jean Todt, Alman pilotun son durumunu hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Todt "Michael ailesi ve doktorlarıyla birlikte savaşmaya devam ediyor. Onu evinde sık sık ziyaret ediyorum. Birlikte televizyon izliyoruz. Bazen yarış günlerine denk gelirsek birlikte yarış izliyoruz. Schumacher ile ilgili çıkan kötü, umutsuz haberlerin farkındayım. Durumuyla ilgili çok fazla detay veremem. Ailesi gizliliğe çok önem veriyor. Savaşmaya devam ettiğini söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler