Omar Elabdellaoui Analizi

01.05.2020 - 15:40 | Son Güncellenme: 01.05.2020 - 15:53

Galatasaray'ın yeni transferi Omar Elabdellaoui hakkında taraftarlar araştırmalar yapıyor. Norveçli sağ bek oyuncunun istatistikleri ve analizi hakkında scout raporu hazırlandı. İşte Elabdellaoui'nin tüm istatistikleri... Elabdellaoui kimdir ve kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı ve gol - asist sayıları... Hangi takımlarda oynadı ve maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde...

Omar Elabdellaoui Analizi

Ali BOZKURT - AJANSSPOR ANALİZ

Koronavirüs salgının artış gösterdiği dönemde futbolda da transfer yapılarının değişeceği tahminleri gündemde kalmaya devam ediyor. Bazı Türk kulüpleri yerli oyunculara yöneleceği konuşulurken bazıları ise kiraladıkları oyuncuları tekrardan kiralama peşine düştükleri de aşikar…Türk kulüplerinin transfer politikası henüz belli olmamış şekilde ilerliyor. Son günlerde Galatasaray ile ismi sıkça anılan, geçmiş zamanlarda da ismi birçok kez yazılan Omar Elabdellaoui hakkında bir araştırma yapmak istedik. Ajansspor oyuncu analizcisi  Ali Bozkurt,Galatasaray’ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Omar Elabdellaoui hakkında detaylı bir analiz hazırladı. Olumlu yönlerinden, olumsuz yönlerine kadar birçok konuya değindiği raporu sizlere sunuyoruz.

İşte Omar Elabdellaoui hakkında tüm bilgiler…  Detaylar Haberimizde!

Profil

Omar Elabdellaoui

Yaş: 28       

Uyruk: Norveç

Boy: 1.79

Mevki: Sağ Bek – Orta saha sağ

Güncel Takımı: Galatasaray

Sözleşme bitiş tarihi: 30.06.2020 (Bonservissiz Galatasaray'a transfer oldu)

Omar Elabdellaoui kimdir?

Omar Elabdellaoui, 1991 yılında Norveç'te dünyaya geldi. 28 yaşında ve sağ bek oyuncusu, Manchester City'nin altyapısında başladı. Daha sonra ise sonra 2012 yılında Feyenoord'a kiralandı. Tecrübeli oyuncu Hull City ve Olympiakos formaları da giydi. Norveç Milli Takımı ile 44 maça çıkan Elabdellaoui, skor üretme başarısı gösteremedi.

 

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

Norveçli sağ bek oyuncusu 2015 yılında Norveç’te yılın futbolcusu seçilmişti. En önemli yaptığı işlerden birisi de savunma-hücum dengesini sağlayabilmesi. Ayağında topu tutmayı beceriyor ve topla olan ilişkisini daha iyi seviyelere çıkarabiliyor.

Bek oyunculardan beklenen en büyük özelliklerden biri olan orta açma özelliğine tamamen sahip bir oyuncu. Hızlı çıkışlar yaptığı zamanlar açtığı ortalarda takımına skor katkısı sağlayacak asistlere neden olabiliyor. Takımı adına hem hücum bölümünde hem de savunma bölümünde kritik hamleleri oluyor. Başarı hamlelerle sonuçlandırması da gözden kaçmıyor.

Fizik olarak oldukça güçlü bir oyuncu… Rakipleri ile 1vs1 kaldığı zaman gözü rakibini devirmek kadar faul yapmama derdinde oluyor. Rakibine ne kadar dert girerse girsin çok ince şekilde topu kazanan taraf oluyor ve faul ile sonuçlanmamasını çok iyi sağlıyor. Bu yeteneğini her geçen gün daha da geliştirdiğini de eklersek Omar’ın neden her sene başka büyük kulüple anıldığını anlayabiliriz. City altyapısında çıktıktan sonra verdiği röportajlarda da ‘’Fizik gücümü olumlu kullanmak için tüm eğitimimi aldım ve futbolu bırakacağım son güne kadar kendimi geliştirmeye devam edeceğim’’ açıklaması ile yeteneklerinin farkında olduğunu da görebiliyoruz.

Boy avantajı olan bir oyuncu kısa boylu kanat oyuncularının hemen her pozisyonda üstüne çıkmayı başarıyor. Kendisine yakın boydaki oyuncularla da girdiği pozisyonlarda kazanan taraf oluyor fakat fizik gücü yüksek olan oyunculara karşı hep geri adım atıyor.  Ya faul ile sonuçlandırıyor ya da pozisyonu kaybediyor. Fizik gücü olan oyunculara karşı biraz daha baskın olması durumunda takımı adına savunmada daha iyi işler çıkarabilir. Kendisini her zaman faul yapacak gözü ile gördüğü aşikar fakat aynı fizik güce sahip oyuncularla 1vs1 mücadelesini arttırması gerektiği çok net belli oluyor. Ülkemizde bu durumla fazla karşılaşacağını düşünmüyorum fakat Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi’ne katılan takımlarda oynarsa büyük sorun yaşayacaktır.  

Sağ tarafı tamamen eline alan bir oyuncu Omar. Sağ taraftan aldığı toplarla hızlı bir şekilde oyunu üçüncü bölgeye yığmasını beceriyor. Rastgele topu sürmüyor içeriye doğru olan arkadaşlarının hızına göre kendisini ayarlayıp gol pozisyonu yaratma peşinde oluyor ve bunu çok iyi beceriyor. Topu çok hızlı sürmesine rağmen orta, çizgiye inişler, şut pozisyonu yaratma gibi özellikleri çok iyi yapıyor. Kendini ve topu kontrol etmesini çok iyi bilen bir oyuncu.

Şut çekme yeteneği biraz düşük bir oyuncu, baskı altındayken ortaya doğru çevirdiği topları şut çekme başarısına yaklaştıramıyor. Daha çok yan tarafa pas verme, içeriye kilit pas verme gibi pozisyonlar çıkarıyor. Şut çekmesi gerektiği pozisyonlarda bile asist yapma peşine düşüyor. Yanında iyi bir 10 numara, önünde iyi bir forvet olursa işe yarıyor fakat bitiricilik özelliği olmayan oyunculara pas verdiği zaman tüm çabası ve emeği bir anlık sona eriyor. 4-3-3’de dörtlü defansın en sağında görev alıyor. Zaman zaman 4-4-2 ya da 4-2-3-1 formasyonunda da oynayan Olimpiakos’da istisnasız sağ bek olarak oynuyor, oynadığı takımlarda hep hücumcu bek olarak görev yaptı ve takım kaptanlığı görevini de üstleniyor. Hücum odaklı bir bek olması; hem kontrataklarda hem de set hücumunda geride beklemekten daha çok ileriye çıkarak rakip kalede tehlike üretme peşinde olan bir yapısı var. Özellikle onun hücuma katılması ile rakip defansın sol bekine karşı takımı adına sayısal anlamda üstünlük sağlayabiliyor.

İsabetli ortalar açmasının yanı sıra hücuma katıldığında hızını optimal bir şekilde kullanabiliyor, özellikle topsuz koşularda hızını kullanarak rakip defans oyuncusunu ekarte edip kendisine orta açmak için uygun bir pozisyon arıyor. Aut çizgisine koşuları ile inmeyi seven bir yapısı var ve hızını da en çabuk şekilde son çizgiye inmek için kullanıyor.

 

Oyuncunun atletizminin en büyük getirilerinden biri, ikili mücadelelerdeki başarısı. Maç başına girdiği 21 ikili mücadelenin %61’inden, 4.4 hava topu mücadelesinin ise %71’inden galip gelen Omar, ikili mücadelelerde rakiplerine bariz bir üstünlük kuruyor. Ortalama bir beke göre çok daha güçlü dribbling özelliğine sahip olan Omar, maç başına tam 7 kez dribbling girişiminde bulunuyor ve bunların %60’ini başarıyla sonuçlandırabiliyor.

Maç başına ortalama %70 pas isabetiyle oynuyor ve bu oranın daha yüksek olmamasının en büyük nedenlerinden biri, kalitesini ayarlayamadığı için takım arkadaşlarına iletemediği kısa paslar. Fiziğiyle bağlantılı bir şekilde genel olarak savunma anlamında başarılı bir oyuncu. Tek tek örnek vermek gerekirse, ikili mücadelelerde rakibi kim olursa olsun mücadeleden kopmuyor ve gücü sayesinde yıkılmıyor. Hızlı bir bek veya kanat oyuncusuyla da fizikli bir forvetle de baş edebiliyor...

...

Hazırlayan:  Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi:  01.05.2020

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz

Mail: scout@ajansspor.com

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler