Omar Elabdellaoui korkunç geceyi anlattı: "Yüzüm eriyordu..."

22.07.2022 - 14:27 | Son Güncellenme: 22.07.2022 - 14:45

Galatasaray'ın Norveçli sağ beki Omar Elabdellaoui, 31 Aralık 2020 yılbaşı gecesi yaşadığı korkunç kazayı tüm ayrıntılarıyla anlattı. Detaylar haberimizde...

Omar Elabdellaoui korkunç geceyi anlattı: "Yüzüm eriyordu..."

Galatasaray'ın 17 Ağustos 2020'de kadrosuna kattığı Omar Elabdellaoui, 31 Aralık 2020 gecesi korkunç bir kazada gözünü kaybetme korkusu yaşamıştı. Norveçli sağ bek olay gecesine dair açıklamalarda bulundu. FFT'ye konuşan Omar Elabdellaoui korkunç anlarda yaşadıklarından bahsetti.

"Yüzüm eriyordu, karımın çığlıkları yükseliyordu"

Skorer'de yer alan habere göre; 30 yaşındaki futbolcu kaza sonrası kendisine müdahale eden sağlıkçıların bile korku dolu anlar yaşadığını belirterek "Yılbaşı günü o olay olduktan sonra sağlıkçılar eve geldiğinde şok olmuşlardı. Yüzüm eriyordu. Karımın çığlıkları yükseliyordu ve 'Kör oldum, göremiyorum' diye bağırıyordum" dedi.

"Aklıma korkunç düşünce geldi'

30 yaşındaki oyuncu hastaneye götürüldüğü anlarda futbola bir daha geri dönmeme korkusu yaşadığını dile getirirken, "Ambulansla hastaneye götürülürken kör olup olmayacağımı merak ediyordum. O esnada aklıma bir başka korkunç düşünce geldi: Bir daha futbol oynayabilecek miydim?" dedi.

"Gözlerim barut içindeydi"

Sosyal medyada fotoğrafının yayılmasının ardından ailesi ve arkadaşlarının kazadan haberi olduğunu belirten Omar Elabdellaoui, "Hastaneye giderken, bana bakması gereken bir kadın fotoğrafımı çekti ve haberim olmadan sosyal medyada yayınladı. Ailem ve arkadaşlarım olayı böyle öğrendi. Yüzüm yanıyordu, gözlerim barut içindeydi ve telefonum durmadan çalmaya başladı" diye konuştu.

"30 yıldır ilk kez"

Fatih Terim ve takım arkadaşlarının olayı duyar duymaz hastaneye geldiğinin altını çizen Norveçli, "Olaydan birkaç saat sonra tüm takım oradaydı. Takım arkadaşlarım, başkan yardımcısı ve hatta personeller... Fatih Terim bile oradaydı. 30 yıldır ilk kez bir yılbaşını karısından ayrı geçirmiş. Onların varlığı benim için dünyalara bedel" dedi.

Ne olmuştu?

31 Aralık'ı 1 Ocak 2021'e bağlayan gece geçirdiği talihsiz kaza sonrası hastaneye kaldırılan ve gözünden bir dizi operasyon geçiren Norveçli futbolcu, 20 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti. Norveçli futbolcu mayıs ayına kadar gözünden operasyon geçirmeye devam etmişti. 

 

Tedavisi devam etti

Hastaneden ayrıldıktan sonra gözüyle ilgili tedavisi devam eden Omar Elabdellaoui, ülkesi Norveç'e gitmiş ve tedavisine orada devam etmişti. Tecrübeli futbolcuya kök hücre tedavisi ve kornea nakli yapıldığı açıklanmıştı.

Galatasaray sözleşmesini askıya almıştı

Galatasaray, Norveçli sağ bekin sözleşmesi, geçen sezonun devre arasında askıya alınmıştı.

 

6 ay sonra takımla ilk antremanına çıktı

Omar Elabdellaoui, 2021'in yılbaşı gecesi geçirdiği kaza sonrası sağlığına kavuştuktan sonra nisan ayının ortasında Florya'da Fatih Terim ve takım arkadaşlarını ziyaret etmişti.

29 yaşındaki sağ bek, yaklaşık 6 ay sonra 7 Temmuz'da Florya'da ilk antrenmanına çıkmıştı.

13 ay sonra ilk maç

Omar Elabdellaoui, Galatasaray'ın Tuzlaspor ile oynadığı hazırlık maçında görev alırken 13 ay sonra ilk kez bir maçta forma giymişti. 21 Şubat 2022'de ise Göztepe deplasmanında ilk resmi maçına çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler