Omar Elabdellaoui patlama anını anlattı

Feride Kara
11.02.2022 - 18:08 | Son Güncellenme: 11.02.2022 - 18:27

2021'e girilen yılbaşı gecesinde patlattığı havai fişeklerle gözü ciddi hasar alan Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui yaşadığı süreçleri anlattı.

Omar Elabdellaoui patlama anını anlattı

İngiliz basını The Guardian'a konuşan Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui olay anını ve sonrasında yaşadığı olayları anlattı. 

O an sadece gözümde bir şey olduğunu düşündüm

Omar Elabdellaoui yılbaşı gecesinde evinde havai fişek patlamasıyla yaralanmış, ardından hastaneye kaldırılmış, sonrasında gözünden operasyon geçirmişti.  “O an sadece gözümde bir şey olduğunu ve onu çıkarıp temizlemem gerektiğini düşündüm. Ama sonra yüzümün tamamen yandığını ve her şeyin karardığını hissettim” dedi.

Doktora ne kadar kötü olduğunu sordum

Omar: “Durumu anlamaya çalışıyordum ama bu kolay değildi. Barutun etkisiyle yüzüm yanmıştı. İnsanlar için durumun vahametini tereddüt etmeden anlatmak zordu sanırım. Bir an doktora ‘Bana yalnızca gerçeği söyleyin, ne kadar kötü olduğunu söyleyin’ dedim. Doktor da bana ‘Sol gözün çok kötü görünmüyor ama sağ gözün, onu bilemiyoruz’ diye karşılık verdi. Söyleyiş tarzından iyi durumda olmadığını anladım”.

İlgini Çekebilir
Kerem Aktürkoğlu bombası! Sezon sonunda...
Habere Git

Uyumaktan korktum

Omar “Uyumaya cesaret edemedim. Sol gözümde birkaç günün ardından biraz ışık belirir belirmez, karanlıktan korktuğumdan uyumaktan da korktum, gözlerimi kapatmaktan da korktum. Solumdan küçücük bir ışık gelse de, ışığı kaybetmekten korktuğum için orada olup olmadığını sürekli kontrol ediyordum” diye konuştu.

Göremiyor ama her şeyi duyuyorsunuz

Yaşadığı zor zamanları anlatan Omar “İlk günlerde gerçekten kontrolüm yoktu. Her şey karanlıktı. Gece mi gündüz mü olduğunu fark edemiyordum. Zaman mevzu dışı hale gelmişti. Bir çok insan, bir çok çıkan ses vardı. Göremiyor ama her şeyi duyuyorsanız, sesler çok daha gürültülü bir hale geliyor” dedi.

 Bir rüyanın gerçek olması gibi bir mucizeydi

Hastaneden ayrıldıktan sonra tekrar görmeye başladığını söyleyen Omar “Gerçekten çok özeldi. Kelimelere nasıl dökeceğimi bilemiyorum. Hayal etmeye çalışabilirsiniz, ama bu durumda olmayan başka biri için bunun mümkün olduğunu sanmıyorum. Sol gözümü kapıyor ve sağ tarafımdaki elimi ve sağdaki tüm hareketleri görebiliyordum. Bir rüyanın gerçek olması gibi bir mucizeydi. Görmenin bir rüya olduğu asla düşünülemez”. ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler