Omar Elabdellaoui pozitif çıktı, Alman ekiplerini korku sardı!

15.11.2020 - 18:05 | Son Güncellenme: 15.11.2020 - 18:22

Galatasaray forması giyen Omar Elabdellaoui'nin Covid-19 testi pozitif çıktı. Norveç'in Romanya maçı iptal edildi. Tüm takıma 10 günlük karantina önerisi yapıldı. Leipzig, eski Trabzonsporlu Alexander Sörloth, Dortmund da Erling Haaland'ın karantinada kalmaması gerektiğini açıkladı.

Omar Elabdellaoui pozitif çıktı, Alman ekiplerini korku sardı!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Türkiye'de Galatasaray forması giyen Norveçli futbolcu Omar Elabdellaoui'nin koronavirüs testi pozitif çıktı. Norveç ile Romanya arasında oynanması gereken maç UEFA'nın kararıyla iptal edildi. Norveç'te Omar'ın pozitif çıkmasının ardından Alman kulüpleri Borussia Dortmund ile Leipzig'i korku sardı. İşte detaylar...

Omar pozitif çıktı, Norveç'e karantina önerildi

Norveç'te Sağlık Kurulu, Omar Elabdellaoui'nin koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle milli takımın 10 gün karantinaya alınması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Bunun gerçekleşmesi; Dortmund'da forma giyen Erling Haaland ile geçen sezon Süper Lig'de Trabzonspor ile gol krallığı yaşayan ve Alman ekibine transfer olan Alexander Sörloth'un 10 gün takımından uzak kalması anlamına geliyor.

Alman basını: 10 günlük karantina zorunlu değil

Norveç basınında yer alan haberlerin aksine Alman basını ise Norveç Milli Takımı'nda yer alan oyuncuların pozitif vaka sonrası 10 günlük karantinaya girmelerinin zorunlu olmadığını yazdı. 

Sörloth dönecek ve 2 kez koronavirüs testinden geçecek

Leipzig'in spor direktörü Markus Krösche, Sörloth'un 15 Kasım Cumartesi (bugün) itibarıyla geri dönmesini beklediğini söyledi. Krösche'ye göre Norveç sağlık departmanından herhangi bir karantina emri yok. Sörloth tekrar takıma dönse bile antrenmanlara katılabilmesi için 2 kez koronavirüs testini tamamlaması gerekiyor.

Dortmund'un da Haaland beklentisi aynı

Borussia Dortmund'un spor direktörü Michael Zorc da yine Erling Haaland'ın Dortmund'a dönmesini beklediğini doğruladı. Hatırlanacağı üzere UEFA, Norveç'in Romanya'da oynayacağı maçı iptal etmişti. Norveç Milli Takımı, yerel Sağlık Bakanlığı'ndan çıkış izni alamayınca Oslo'da zorunlu olarak kaldı. 

Senin için hazırladığımız haberler