Omar’dan 'Emre abiye' hayır

21.09.2020 - 12:13 | Son Güncellenme: 21.09.2020 - 12:18

Bizzat devreye girip Mert Hakan Yandaş’ı Galatasaray’ın elinden Fenerbahçe’ye getiren Emre Belözoğlu, Omar Elabdellaoui'yi de sarı lacivertli takıma transfer etmek istedi mi? İşte detaylar...

Omar’dan 'Emre abiye' hayır

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Türkiye’de 2020-2021 sezonu için kulüplerde transfer çalışmaları çok uzun süre önce başladı. Özellikle Galatasaray ile Fenerbahçe arasında büyük bir rekabete sahne olan transfer hamleleri spor gündemine damga vururken, bunlardan en unutulmazları Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç’ın transfer süreçleri oldu.

Mart ayından itibaren Mert Hakan da Emre Kılınç da Galatasaray ile 2020 yazından itibaren kesin olarak anlaşmış karşılıklı protokoller yapılmıştı.

Ancak Fenerbahçe’de dümene geçen ve futbol takımında sportif direktörlüğü de üstlenen Emre Belözoğlu hem takımı güçlendirmek hem de rakiplere transfer çalımları atmak adına büyük çaba sarf etti. (BONSERVİSİMDEN PARA GELECEKSE, BEN DE GİDERİM)

Öncelikle Mert Hakan’ı sarı-lacivertli formayı giymeye ikna eden Belözoğlu, Emre Kılınç’ı da İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Anadolu Yakası’na getirmeye çok uğraştı.

Fakat Emre Kılınç, “En başta Galatasaray’a söz verdim” diyerek Emre ağabeyini kibarca reddetti. Sarı-kırmızılı takıma resmi imzayı attığı güne kadar Emre Kılınç’ın peşinde olan Fenerbahçe eski kaptanının Galatasaraylı bir başka yıldıza da transfer döneminde kanca attığı ortaya çıktı. (FENERBAHÇE, BAKASETAS'I TRANSFER ETTİ Mİ?)

Omar olmayınca Gönül oldu

Galatasaray’ın karantina sürecinde iletişime geçtiği oyunculardan biri olan Omar Elabdellaoui ile çok önceden anlaşmaya varmıştı. Fakat o dönem sağ bek eksiği olan Fenerbahçe de Emre Belözoğlu’nun Omar’a da kanca attığı ortaya çıktı.

Norveçli futbolcuyu da yoğun press altına alan Belözoğlu, Galatasaray’ın oyuncuyla iletişimi hiç kesmemesi ve Omar’ın ısrarla “Galatasaray’a söz verdim” cevabıyla bu mücadelesinde başarı sağlayamadı.

28 yaşındaki sağ bekten olumlu geri dönüş alamayan Emre Belözoğlu da bu sezon için 35 yaşındaki Gökhan Gönül’ü yeniden sarı-lacivertli yapan transferi gerçekleştirdi.

Gökhan’ı 2020-21 sezonunda as sağ bek olarak transfer eden Fenerbahçe uzun vadeli bir transfer olarak da sonrasında Nazım Sangare’yi transfer etti.

Özetle Omar’ı sarı-lacivertli renklere bağlayamayan Fenerbahçe o bölgeye iki takviye yapmak durumunda kaldı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler