"Omar'ın testi" soruşturması: 1 yıl hapis cezası geliyor

19.12.2020 - 15:13 | Son Güncellenme: 19.12.2020 - 15:13

G.Saray'ın Fas asıllı Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui'nin test sonucunu basına sızdıranlar için az 1 yıl hapis cezası geliyor. İşte detaylar...

AJANSSPOR- HABER

Galatasaray'ın 29 yaşındaki futbolcusu Omar Elabdellaoui, 13 Kasım'da Norveç milli maç öncesi koronavirüse yakalandığı basına sızdırıldı.

Ne olmuştu?

Norveç - Letonya grup elemeleri öncesi basına sızdıran haberde, 29 yaşındaki oyuncunun koronavirüse yakaldığı duyuruldu. Çıkan haberler sonrası Norveç polisi Omar Elabdellaoui'nin mahremiyet ihlali nedeniyle inceleme başlattı.

Norveç Polis Müfettişi Andreas Kruszweski, "İz üstündeyiz. Soruşturmanın faydası için daha fazla detay vermek istemiyorum. Ancak, kısa süre sonra delillerimizi tek tek masanın üstüne koyacağız. Bu dosya, 2021'in ilk çeyreğinde kapanacak. Biz bu davaya halka ibret olması açısından dikkat ediyoruz. Bir kişinin mahremiyetinin ihlalinin ne kadar ağır bir suç olduğunu tüm Norveç görmeli. Bu kişi meşhur bir milli takım oyuncusu da olabilir ancak sonuç fark etmez. Bu nedenle Omar'ın test sonucunu basına sızdıran kişi en az 1 yıl hapis yatacak" ifadelerini kullandı.

Daha önce Norve milli takımı, Galatasaray'ı suçlamıştı

Norveç Takım Doktoru Asle Kjellsen Norveç - Letonya maçı öncesi Galatasaray'da vaka patlaması yaşandığını iddia ederek "Türkiye muhtemelen Omar'ın virüsü kaptığı yer ve umarım başkalarına da geçirmedi" ifadelerini kullanmıştı.

29 yaşındaki futbolcu Omar Elabdellaoui, geçtiğimiz sezon Olympiakos ile 47 resmi maça çıktı ve 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler