Ömer Erdoğan kimdir, kaç yaşında? Erdoğan hangi takımları çalıştırdı?

03.04.2021 - 20:42 | Son Güncellenme: 03.04.2021 - 20:54

Hatayspor'un genç teknik adamı Ömer Erdoğan kimdir, kaç yaşındadır? Ömer Erdoğan teknik direktörlük kariyerinde Akdeniz ekibinden başka bir ekibi çalıştırdı mı? Bu sezon Hatayspor ile Süper Lig'e flaş başlangıç yapan Erdoğan, internette en çok araştırılan teknik adamlardan biri oldu. İşte, Ömer Erdoğan hakkında merak edilen her şey.

Ömer Erdoğan kimdir, kaç yaşında? Erdoğan hangi takımları çalıştırdı?

Uzun yıllar Bursaspor'da forma giyip; yine aynı yerde emekliliğe ayrılan Ömer Erdoğan, oldukça başarılı bir teknik direktörlük kariyeri geçiriyor. Önce Fatih Karagümrükspor ile gelen üst lige çıkma başarısı, hemen akabinde Hatayspor ile Avrupa Ligi hedefleri derken; Erdoğan'ın kariyeri merak edilir hale geldi. Futbol disiplinini Almanya'da öğrenen Ömer Erdoğan'ın yaşı, künyesi ve çalıştırdığı ekipler dahil birçok detayı içeriğimizden edinebilirsiniz.

Ömer Erdoğan kimdir, kaç yaşındadır?

Ömer Erdoğan 1977 yılında Almanya'nın Kassel kentinde dünyaya geldi. Ömer Erdoğan 41 yaşındadır. Erdoğan, futbola Almanya'da başlamıştır. Babası, onu küçük yaşlarında yaşadığı yerde bulunan bir altyapı takımına gönderdi. Futbolu sevmesi için sürekli idmanlara, maçlara götürdü. Onun futbolcu olmasında babasının büyük katkısı vardı. Ömer Erdoğan henüz 17 yaşındayken profesyonel oldu.

18 yaşında Hamburg şehrinin bir takımı olan St. Pauli'ye transfer oldu. 1998-99 sezonunda teknik direktör Hikmet Karaman'ın isteğiyle Erzurumspor'a transfer oldu. Burada iki sezon görev aldıktan sonra takımdan ayrıldı. 2001-02 sezonunda Diyarbakırspor'a transfer oldu ve iki sezon forma giydikten sonra Galatasaray'a transfer oldu.

Büyük umutlarla Galatasaray'a geldi ancak...

2002-03 sezonunda Fatih Terim tarafından büyük umutlarla Galatasaray'a transfer edildi. Fatih Terim'in Galatasaray'a kaptanı Bülent Korkmaz ve Barcelona'dan yeni transfer Frank de Boer'i tercih etmesi nedeniyle daha çok yedek kaldı. İlk yarıda birkaç maçta sonradan oyuna girdi. İkinci yarıda Galatasaray takımında gençleştirme operasyonu olunca bazı futbolcular kadro dışı kaldı ve Ömer düzenli olarak forma şansı buldu. Fakat Galatasaray'da Terim'in istifası ile göreve gelen teknik direktörlüğe Hagi, eski futbolcular affetti ve Ömer tekrar yedeğe düştü. Sezon sonunda da takımdan ayrıldı.

Galatasaray'dan Malatyaspor'a transfer oldu ve iki sezon forma giydi. Malatyaspor'da son maçlarda dört gol atarak dikkat çekti ve birçok kulübün dikkatini çekti. 2006-07 sezonu öncesinde Bursaspor'a transfer oldu. Oyunuyla herkesin takdirini kazanan başarılı oyuncu, Bursaspor'da kaptanlığa kadar yükseldi, A millî takıma seçildi. 13.05.2013 tarihinde Bursa'da oynanan Bursaspor-Eskişehirspor maçı ile aktif futbol yaşantısına son vererek futbolu Bursaspor'da bıraktı.

Galatasaray maçı öncesi basın açıklaması

 

Ömer Erdoğan hangi takımları çalıştırdı?

Futbolu bırakır bırakmaz Eskişehirspor'da yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Ömer Erdoğan, kariyeri boyunca 6 farklı ekipte tecrübe kazandı. Erdoğan'ın şimdiye dek çalıştığı kulüplerin listesi şu şekilde;

  • Eskişehirspor (2013-2015)
  • Bursaspor (2015)
  • Tuzlaspor (2017-18)
  • Bursaspor (2018-19)
  • Fatih Karagümrük (2020)
  • Hatayspor (2020)
Senin için hazırladığımız haberler