Eski Fenerbahçeli Ömer Faruk Beyaz Bundesliga 2'de süre alamıyor

Kerem Ergün
05.11.2022 - 19:09 | Son Güncellenme: 05.11.2022 - 19:45

Eski Fenerbahçeli Ömer Faruk Beyaz için işler yolunda gitmiyor. Stuttgart'tan Bundesliga 2 ekibi Magdeburg'a kiralanan Ömer Faruk, yeni takımında süre alamıyor.

Eski Fenerbahçeli Ömer Faruk Beyaz Bundesliga 2'de süre alamıyor

Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılıp Bundesliga ekibi Stuttgart'a transfer olan Ömer Faruk Beyaz için Avrupa macerası iyi gitmiyor. Sezon başında Bundesliga 2 ekibi Magdeburg'a kiralanan 19 yaşındaki oyuncu yeni takımında da süre bulamıyor.

Fenerbahçe'de kaptanlık pazubandını taktı

Ömer Faruk Beyaz için profesyonel futbol kariyeri adeta rüya gibi başlamıştı. Genç oyuncu, 2019/2020 sezonunun 34. haftasında (iki takım adına da sezonun son maçı) Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'u 3-1 yendiği maçın ilk 11'inde yer almıştı. Takımın kaptanı Emre Belözoğlu, 64. dakikada oyundan çıkarken kaptanlık pazubandını o zaman 16 yaşında olan Ömer Faruk Beyaz'a takmıştı. Bu maç aynı zamanda Emre Belözoğlu'nun futbol kariyerindeki son maçıydı.

Sonra gençlere değer verilmiyor dedi

2019/2020 sezonunun son maçında Fenerbahçe'de kaptanlık pazubandını takan Ömer Faruk, 2020/2021 sezonunda ise takımıyla sözleşme uzatmamaya yanaşmamıştı. Futbolu bırakmasının ardından Fenerbahçe'de sportif direktörlüğe başlayan Emre Belözoğlu, Ömer'in sözleşme uzatması için her şeyi yaptıklarını fakat genç oyuncunun hiçbir şekilde teklifi kabul etmediğini söylemişti. Sezon sonunda bedelsiz olarak Stuttgart'a giden Ömer Faruk, yeni takımına transferi sebebiyle yaptığı paylaşımda Fenerbahçe'ye göndermede bulunmuştu. Beyaz'ın paylaşımında şu sözler yer almıştı: "Bana verdikleri güven için Stuttgart'a teşekkür ederim. Stuttgart'a teşekkür ediyorum çünkü burası gençlere güvenen ve gelişimlerine önem veren bir kulüp."

İlgini Çekebilir
Ömer Faruk Beyaz, FC Magdeburg'a kiralandı!
Habere Git

Stuttgart'ta sadece 79 dakika oynadı

Gençlere verilen değer sebebiyle Bundesliga ekibi Stuttgart'a transfer olan Ömer Faruk Beyaz, yeni takımında umduğunu bulamadı. Genç oyuncu 2021/2022 sezonunda 5 maçta toplam 79 dakika sahada kalırken takımına gol veya asist katkısı sağlayamadı. Bunun üzerine Stuttgart, Ömer'i Bundesliga 2 ekibi Magdeburg'a bir seneliğine kiraladı.

2. Ligde de süre alamıyor

Magdeburg'a daha fazla süre bulması için kiralanan Ömer Faruk, yeni takımında da aynı kaderi yaşıyor. Bundesliga 2'de 14 hafta geride kalırken 19 yaşındaki oyuncu sadece 4 karşılaşmada şans bulabildi. Bu maçlarda 69 dakika sahada kalan Ömer Faruk, takımına gol veya asist katkısı sağlayamadı.

Kaderi Mustafa Kapı gibi mi olacak

Bundesliga 2'de de süre bulamayan Ömer Faruk'un kaderinin Mustafa Kapı gibi olup olmayacağını ise zaman gösterecek. Mustafa Kapı'da 2019/2020 sezonunda Galatasaray ile sözleşme uzatmamış ve bedelsiz bir şekilde Ligue 1 ekibi Lille'in yolunu tutmuştu. 20 yaşındaki oyuncu 2020/2021 sezonunu Fransa'da geçirmiş fakat yeni takımıyla hiç forma şansı bulamamıştı. Bunun üzerine Lille'den ayrılma kararı alan Mustafa geçen sezonun başında Adana Demirspor'a transfer olmuştu.

İlgini Çekebilir
Ajansspor duyurdu, resmen açıklandı! İşte Mustafa Kapı'nın yeni takımı...
Habere Git

Bartuğ Elmaz içinse işler yolunda

Geçen sezon Galatasaray ile olan sözleşmesini uzatmayıp Ligue 1 ekibi Marsilya'ya transfer olan Bartuğ Elmaz için ise işler yolunda. Bu sezon Marsilya'nın B takımıyla 3 maça çıkan Bartuğ, bu maçların tamamında 90 dakika oynadı. 19 yaşındaki oyuncu takımına gol veya asist katkısı sağlayamasa da arkadaşlarından farklı olarak yeni takımında süre buluyor.

Ömer Faruk'un sözleşmesi ne zaman bitiyor

Bu sezon Magdeburg'a kiralanan Ömer Faruk Beyaz'ın Stuttgart ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sonra erecek. 2022/2023 sezonunu Magdeburg'da tamamlayacak olan 19 yaşındaki oyuncunun Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri ise 800 bin Euro.

Senin için hazırladığımız haberler