Ömer Faruk Beyaz'ın yeni takımı belli oldu

29.01.2021 - 14:35 | Son Güncellenme: 29.01.2021 - 14:39

Fenerbahçe'nin altyapısından yetişen ve Sportif Direktör Emre Belözoğlu'nun 'forma garantisi istemesi' nedeniyle anlaşamadıklarını söylediği 17 yaşındaki Ömer Faruk Beyaz, Bundesliga yolcusu. Beyaz'ın menajeri Mehmet Eser, 'Fenerbahçe'de gelecek görmediklerini' belirterek Stuttgart ile 4 yıllığına imza atacaklarını açıkladı. İşte detaylar...

Ömer Faruk Beyaz'ın yeni takımı belli oldu

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR
Uzun süredir Fenerbahçe’nin gündeminde olan Ömer Faruk Beyaz konusu giderek açıklığa kavuşuyor. Bir süre önce Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu yaptığı açıklamada oyuncu ile anlaşamadıklarını ve sözleşmenin uzatılmayacağını açıklamıştı.

Beyaz’ın menajeri Mehmet Eser, Almanya’da yayın yapan gazetefutbol.de sitesine özel bir açıklama yaparak oyuncunun Almanya’nın köklü kulüplerinden Stuttgart ile anlaştığını ve kulüp ile 4 yıllık bir sözleşme için anlaşmaya vardıklarını açıkladı. 

Barcelona ve Manchester United'ı reddetti

Eser, Stuttgart’ın Ömer Faruk Beyaz’a talip olan Schalke, Dortmund ve Hoffenheim gibi kulüplerin önüne geçerek transferi bitirdiğini Manchester United, Barcelona gibi kulüplerin de tekliflerini reddettiklerini ifade etti.

Mehmet Eser konuyla ilgil olarak “Benim için önemli olan kulüplerin gelecek yıllar için nasıl bir planlama içinde oldukları ve Beyaz’ın pozisyonuna hangi takviyeleri yapacaklarını öğrenmekti. İspanya, İngiltere gibi yüksek profilli liglerin takımları onun için 1 numara büyük. Şu anda paranın onun için önemi yok. Bundesliga Ömer için en iyi adres. Stuttgart’ı tercih etmemizin nedenlerinden biri de Ousmane Dembele ve Jadon Sancho gibi oyuncuları keşfeden Sven Mislintat’ın orada olması. Biz de Ömer’in aynı yolda gidebilmesini umuyoruz” dedi.

"Fenerbahçe'de gelecek görmedik"

Oyuncu için Fenerbahçe’de gelecek görmediklerini ve 2-0, 3-0 öne geçilen maçlarda bile yeterince fırsat olduğu halde Ömer’e süre verilmediği ve başka oyuncuların tercih edildiğini bu bağlamda teklif edilen 5 yıllık anlaşmanın kendilerine inandırıcı gelmediğini ifade etti. Stuttgart’ın Ömer Faruk Beyaz transferini hafta sonunda açıklaması bekleniyor.

En genç kaptan olarak Fenerbahçe tarihine geçti

Ömer Faruk Beyaz Fenerbahçe tarihindeki en genç kaptan olarak tarihe geçti. Geçen sezon Ere Belözoğlu, ligin son maçı olan Çaykur Rizespor karşılaşmasından çıkarken kaptanlık pazubandını o dönem 16 yaşında olan Ömer Faruk beyaz'ın koluna takmıştı.  Fenerbahçe formasıyla Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 8 maça çıkan Ömer Faruk Beyaz ne gol atabildi, ne asist yapabilidi.

Senin için hazırladığımız haberler