A Milli Erkek Basketbol Takımı’ndan Ömer Faruk Yurtseven Açıklama Yaptı

Akın Ungan
01.07.2022 - 10:32 | Son Güncellenme: 01.07.2022 - 10:38

NBA takımlarından Miami Heat'te forma giyen ve A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın başarılı oyuncusu Ömer Faruk Yurtseven açıklama yaptı. İşte detaylar.

A Milli Erkek Basketbol Takımı’ndan Ömer Faruk Yurtseven Açıklama Yaptı

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ilk tur son maçında 3 Temmuz Pazar günü Büyük Britanya ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Bu müsabaka öncesinde millilerin başarılı oyuncusu Ömer Faruk Yurtseven, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

Takımın durumunun iyi ve moralinin yerinde olduğunu söyleyen Yurtseven, "Sezonların yeni bitmesine rağmen enerjiler de yerinde. Onu görmek çok iyi. Çünkü bir hırs var, Türkiye ismini gerektiği yere koymak için. Önemli bir maç olduğunu bildiğimiz için ciddiye alırsak kazanabileceğimiz bir maç. Hızlı başlayıp, güçlü bitirmemiz gerekecek. Herkes hazır." dedi.

"Savaştığımız sürece bir şansımız var"

Sözlerine devam eden Yurtseven, "Sezonun yeni bitmesine rağmen morallerin yüksek olması herkesteki o hırsı gösteriyor. Bu da pozitif. Ergin hocanın özgüveni, kazanma isteğiyle de birleştirince, Ergin hocanın şampiyon söylediğini duydum, bu söylediğinin yüzde iki yüz arkasındayım. Kim olursa olsun savaştığımız sürece bir şansımız var. Biz de onu yapacağız" diye konuştu.

"Şu anki tek hedefim ve odağım oynamak"

NBA’de Miami Heat’te oynayan 24 yaşındaki basketbolcu, bu sezonki performansı için, "16 maçlık süreç oldukça iyiydi. Ben bunu 82 maça, play-off’ları da eklersen 100 maça yaymak istiyorum. Onun için oynamam gerekiyor. Şu anki tek hedefim ve odağım oynamak, oynama süresi" şeklinde konuştu.

"ABD’de Türkiye’yi bilmeyen insanlar var ve onlara öğretebilmek, gösterebilmek ayrı bir his"

NBA’de bir Türk olarak oynamanın nasıl bir duygu olduğunu anlatan Ömer Faruk Yurtseven, "NBA'de oynayan Türk oyuncular olarak çok az kişi olduğumuz için bir yandan da gururlandırıyor. Sorumluluğu da çok büyük oluyor. Her maça çıktığında insanlar biliyor, 'Bu Türkiye’den bir oyuncu.' ABD’de Türkiye’yi bilmeyen insanlar var ve onlara öğretebilmek, gösterebilmek ayrı bir his" ifadelerini kullandı.

Son olarak A Milli Basketbol Takımı’ndaki ve gelecek sezonki kişisel hedefleri için de başarılı basketbolcu, "Eurobasket’teki hedefimiz şampiyonluk. Bunun temelini zaten şimdi atmaya başladık. NBA sezonu olarak hedeflerim büyük. Şu an onları açıklamak için çok erken" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler