Ömer Faruk Yurtseven, Oklahoma City Thunder'da

08.12.2020 - 21:30 | Son Güncellenme: 08.12.2020 - 22:16

2020 NBA Draftı'nda seçilemeyen milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven, deneme sürecini tamamladığı Oklahoma City Thunder ile sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

AJANSSPOR - HABER

2020 NBA Draftı'nda seçilemeyen milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven, deneme sürecini tamamladığı Oklahoma City Thunder ile sözleşme imzaladı.

Batı Konferansı anlaşan Ömer Faruk Yurtseven, takımla birlilte 10 günlük deneme kampına girmişti. Oklahoma City Thunder ile iki yönlü sözleşme imzalayan Yurtseven, hem NBA hem de G League'de forma giyebilecek.

Ömer Faruk YurtsevenObradovic topa tutmuştu

Fenerbahçe altyapısından yetişen Ömer Faruk Yurtseven'e efsane koç Zeljko Obradovic 15 yaşında forma vermişti. 12 Şubat 2016'da 80-59 kazandıkları Malaga maçı sonrası Obradovic, izinsiz olarak Kanada'da NBA'in genç oyuncular için düzenlediği kampa giden ve o zaman 17 yaşında olan Ömer Faruk Yurtseven'i ağır bir dille eleştirmişti. Obradovic şöyle konuşmuştu: "Ömer, 'kalsam mı, gitsem mi?' diye bize teklifte bulunmadı. Çünkü sadece kendisini düşünüyor. Onun için takım yok. Sezon başında yeni bir kadro kurduk ve gençlere şans verme kararı aldık. Kendisine 5 yıllık kontrat teklif ettik. Zaman istedi ve 2 ay düşündü. En sonunda imzalamak istemediğini söyledi. Hayatta her şeyin bir izahı var. Bu takımın koçu olarak genç oyunculara şans vermem doğru oluyor mu bu durumda? Ömer Faruk, Avrupa Ligi'nde en fazla şans alan genç oyuncularda biri. Bunun farkında değil. Gitmek istiyor. Ciddi bir kontrat teklif ettik. Genç oyuncunun burada mutlu olamamasını anlamıyorum. Son 3 yıldır bizden maaşını da alıyor. Ben onu daha 15 yaşında Oklahoma City Thunder maçında oynattım ve ona göre hücum düzenledim ama o burada devam etmek istemiyor. Sadece gelip benimle o kampa gitmek istediğini konuşsaydı zaten izin verirdim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler