Ömer Toprak transferine 'mali' engel!

19.07.2021 - 16:13 | Son Güncellenme: 19.07.2021 - 16:18

Yakın zamanda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile transferde anılan Ömer Toprak ile ilgili detaylar ortaya çıktı. İşte gelişmeler...

Ömer Toprak transferine 'mali' engel!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR 

Almanya Ligi'ne veda eden Werder Bremen, yeni sezonda 2. Lig'de mücadele edecek. Werder Bremen'de forma giyen Ömer Toprak'ın geleceği merak konusu oldu. Tecrübeli stoper için önümüzdeki günler hareketli geçecek. Detaylar haberde...

Büyük kulüplerin listesine girmişti

Daha önce Türkiye'de Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile anılan Ömer Toprak'ın, Trabzonspor'un da yakın zamanda listesine girdiği iddia edildi. Fakat; transferin gerçekleşmesi göründüğü kadar kolay değildi. 

Yıllık kazancı ve maliyeti Türk takımlarına transferinde engel oldu

Werder Bremen'den kesin olarak ayrılmayı planlayan Ömer Toprak'ın Türk takımlarına transferindeki en büyük engellerden biri bonservisinin dışında bir de yıllık kazancı.

Ömer Toprak, Werder'de kaç para kazanıyor?

Bordo-mavililere aracılar vasıtasıyla transferde önerilen Ömer Toprak, Alman ekibi Werder Bremen'de yıllık 1.9 milyon Euro gelir elde ediyor. Mızıkacılar, 2. Lig'de mücadele edeceği ve gelirleri de düştüğü için maliyetli oyunculara sıcak bakmıyor. Toprak da o isimlerden biri durumunda.

Anadolu takımlarıyla hedefleri örtüşmedi

Ayrıca Toprak, kulübü yıllık kazancından kesinti yaptığı için pek memnun değil. Gerek yaşadığı sık sakatlıklar gerek maliyeti sebebiyle Ömer Toprak, Werder'de gözden çıkarılmış durumda. Futbolcuya Anadolu'dan bazı takımlar teklif götürdü ancak; ortak noktada buluşulamadı. Trabzonspor'a yakın kaynaklardan elde ettiğimiz verilere göre de oyuncuyla herhangi bir anlaşma söz konusu bile olmadı.

Werder ile kontratı sürüyor 

Ömer Toprak'ı kulübü satmak ve bu yolla gelir elde etmek istiyor. Werder Bremen'in beklentisi futbolcudan 3.5 milyon Euro civarında bir para kazanabilmek. Futbolcunun yıllık kazancı da düşünüldüğünde Ömer Toprak, maliyetli bir oyuncu durumunda. 'Türkiye'ye gelmez' fikri kesin olmasa da oyuncunun şartları Türk kulüpleri için biraz tuzlu geliyor.

Geçen sezonki performansı 

Werder Bremen geçen sezon Bundesliga'ya veda ettiğinde Ömer Toprak, 26 maçta ilk 11'de oynadı ve 2127 dakika süre aldı. Futbolcu 2 kez de gol attı. Toprak daha önce Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen ve Freiburg gibi köklü kulüplerin formalarını giymişti. Tecrübeli stoper, Türkiye Milli Takımı ile de 27 maçta 2 kez gol sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler