Ömer Üründül, Kasımpaşa maçında Fenerbahçe'nin en önemli sorununu açıkladı

16.09.2024 - 11:15 | Son Güncellenme: 16.09.2024 - 11:28

Spor yazarlarından Ömer Üründül, Uğur Meleke ve İlker Yağcıoğlu, Fenerbahçe'nin deplasmada Kasımpaşa'yı 2-0 yendiği mücadeleyi değerlendirdi. İşte tüm detaylar...

Ömer Üründül, Kasımpaşa maçında Fenerbahçe'nin en önemli sorununu açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Kasımpaşa'yı deplasmanda 2-0 mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe yenilmezlik serisini 32 maça çıkartarak kulüp rekoru kırdı. Ayrıca sarı lacivertliler, gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisine de moralli şekilde gidecek.

Maç sonu Spor yazarlarından Ömer Üründül, Uğur Meleke ve İlker Yağcıoğlu, Fenerbahçe'nin deplasmada Kasımpaşa'yı 2-0 yendiği mücadeleyi değerlendirdi.

Ömer Üründül: "Hareketlilik kazandıran tek isim vardı: Maximin"

Köşesinde Kasımpaşa-Fenerbahçe maçı değerlendiren Ömer Üründül, şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe, ilk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan taraftı ama ciddi üretkenlik sıkıntısı vardı. Çünkü tempo düşüktü. Ağır gelişen ofansif girişimlere hareketlilik kazandıran tek isim vardı: Maximin… Çabukluğu ve dribbling yeteneğiyle iki kere sahne aldı. Önce çok güzel bir gol attı sonra da sıfıra inerek penaltı kazandırdı ve takımı rahatlatan isim oldu. Bu devrenin en ilgimi çeken tarafı, 2-0'dan sonraki kısa bölümde Fenerbahçe'nin kalesinde çok net iki tehlike yaşamasıydı."

"G.Saray derbisi öncesi, iyi bir takımdan 3 puan alındı"

Maximin sonrası Fenerbahçe'nin sorun yaşadığını dile getiren Üründül, "İkinci yarıda oyunun kontrolü Kasımpaşa'ya geçti. Fenerbahçe, rakibini önde ve orta sahada karşılayamadığından ataklar, hep 18 civarına geliyordu. Maximin çıktıktan sonra da geniş alan sprinteri kalmadığından Fenerbahçe kontrataklarda da istediği pozisyonları çok az bulabildi. Sonuçta G.Saray derbisi öncesi, iyi bir takımdan 3 puan alındı." dedi.

İlgini Çekebilir
Mauro Icardi geri dönüyor! Fenerbahçe maçında...
Habere Git

Ömer Üründül'den 4 futbolcuya eleştiri

Sarı lacivertlilerin takım savunmasında ciddi sorunlar yaşadığını ifade eden Üründül, "Gelelim genel gözlemlerime; Fenerbahçe takım savunmasında sıkıntılar yaşadı. Bunun nedenleri, Tadic alışılmış biçimde fizik açıdan güçsüz. Maximin'in defansif katkısı zayıf. En- Nesyri hazır değil. Takımın önemli yıldız oyuncularından Fred de pasif bir görüntü çizince sahanın en iyisi İsmail ve geri dörtlü ağır yük taşıdı. İşte bu yüzden de Kasımpaşa, umduğundan daha fazla tehlikeli atak şansı yakaladı. En-Nesyri, F.Bahçe için çok önemli bir santrfor. Onun kondisyon idmanları yapması ve maç oynaması gerekiyor." dedi.

Uğur Meleke: "İsmail Yüksek, patron performansıyla ön plana çıktı"

Uğur Meleke ise, sarı-Lacivertlilerin, Kasımpaşa galibiyetini şu sözlere değerlendirdi:

"Dün akşam önce saat 17'de Kasımpaşa Stadı'nda Fenerbahçe çıktı sahneye. 45 dakika boyunca kendilerini hiç sıkmadan, hiç zorlanmadan 2-0'la girdiler soyunma odasına. Bu süreçte Maximin sol kanat etkinliği, İsmail de orta sahayı süpüren patron performansıyla ön plana çıktı. İkinci devrenin başında aynen Alanya maçındaki gibi kontrolü yitirdiler, 60'larda aynen Alanya önünde olduğu gibi İrfan/Maximin değişikliği geldi. Fenerbahçe, dün ikinci 45'te rakip kaleye gitmemesine rağmen çok da zorlanmadan 3 puanı götürdü eve." 

İlker Yağcıoğlu: "İsmail-Fred ikilisini beğendim"

Spor yazarlarından İlker Yağcıoğlu da, Fenerbahçe'nin deplasmada Kasımpaşa'yı 2-0 yendiği mücadeleyi köşesinde kaleme aldı.

"Mourinho'nun öğrencileri, farkı hiç açmadan maçı bitirmeye oynadı. İsmail-Fred ikilisini beğendim. Maximin ve Tadic de üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. İkinci yarı Sarı-Lacivertliler oyun adına iyi değildi. Zaten Portekizli hoca da maçın ardından son bölümü sevmediğini dile getirdi. Bizim fazla bir şey söylememize gerek yok. Sonuçta derbi haftasına geldik. İki takımın asıl gücünü gelecek hafta göreceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler