Ömer Üründül'den Kenan Yıldız tepkisi: Montella'ya esti gürledi!

Orhan Gülek
22.11.2023 - 09:54 | Son Güncellenme: 22.11.2023 - 10:06

Ünlü yorumcu Ömer Üründül, Almanya maçında ortaya koyduğu performansla yıldızlaşan Kenan Yıldız'ın Galler maçına ikinci yarıda dahil olmasına tepki gösterdi.

Ömer Üründül'den Kenan Yıldız tepkisi: Montella'ya esti gürledi!

AJANSSPOR - HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu son maçında A Milli Futbol Takımı, Galler ile karşı karşıya geldi. EURO 2024'e katılmayı garantileyen Milli Takım, Galler ile grup liderliği için sahadaydı ve 1-1 berabere kalarak Avrupa Şampiyonası'na grubunu lider tamamlayarak gidiyor.

Karşılaşma sonrası ünlü yorumcu Ömer Üründül, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella'yı eleştirdi. Üründül, Almanya maçında ortaya koyduğu performansla yıldızlaşan Kenan Yıldız'ın Galler maçına ikinci yarıda dahil olmasına tepki gösterdi.

"Galler'den agresif ve etkili takım presi"

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Üründül, "Milli takımımız ilk yarıda sergilediği çok olumsuz futbola rağmen Cardiff'ten beraberlikle dönerek gruptan lider olarak çıkmayı başardı. Maç başından devre sonuna kadar bizim Almanya'ya uyguladığımız agresif ve etkili takım presini Galler bize uyguladı." dedi.

"Tek farklı skor dezavantajıyla bitmesi şansımızdı"

İlk yarının 1-0 mağlup bitmesinin milli takım için büyük avantaj olduğunu dile getiren Üründül, İlk yarının tek farklı skor dezavantajıyla bitmesi şansımızdı. Daha çok sol beke alışmış Ferdi'nin yerini, Cenk'i oynatmak için bozmamalıydı. Arkadaşlarıyla çok az oynamış Abdülkadir tercihi yanlıştı." dedi.

İlgini Çekebilir
Lider gittik lider döndük! A Milli Takım tarih yazdı
Habere Git

"Kenan yedek kalmamalıydı"

Almanya maçında ortaya koyduğu performansla yıldızını parlatan 18 yaşındaki Kenan Yıldız'ın, Galler maçına 56. dakikada dahil olmasına tepki gösteren Üründül, şu ifadeleri kullandı:

"İlk 11 olarak düşünülmese de Almanya maçındaki performansıyla Kenan yedek kalmamalıydı. Eğer Ozan ve Çağlar kadrodaysa, ikisinden biri mutlaka görev almalıydı. Montella gerekli dersi çıkarmıştır. Zaten değişikliklerinden de belliydi."

Kenan Yıldız gönülleri fethetti! Milli formaya büyük saygı

Öte yandan dün oynanan Galler maçının ikinci yarısında tüyleri diken diken eden bir an yaşandı. A Milli Takım'da son dönemin parlayan yıldızlarından Kenan Yıldız, 56. dakikada oyuna girmek için hazırlık yaptığı sırada kenarda Ay-Yıldızlı formayı öpüp başına koydu.

Genç oyuncunun bu hareketi sonrasında sosyal medyadaki Türk futbolseverler övgü dolu mesajlar paylaştı.

Senin için hazırladığımız haberler