Ömer Yasir Küçük'ten Bahçeşehir Koleji potasına 49 sayı

24.02.2018 - 22:05 | Son Güncellenme: 24.02.2018 - 22:05

BGL Final Grubu 5.haftasında Bahçeşehir Koleji deplasmanda karşılaştığı TED Ankara Kolejliler'i inatçı oyunuyla mağlup etti ve haftanın etkileyici sonuçlarından birisini aldı (86-90)

Son periyoda kadar 13'te 10 isabetiyle oynayan Ömer Yasir Küçük maçı 49 sayı (11/18 üçlük) ile tamamlad ve bu iki departmanda ligin rekorunu kırdı. Bahçeşehir'de Ata Kahraman 25 sayı, 7 ribaund, 4 asist, Yiğithan Karabağ 28 sayı, 8 ribaundla oynadı.
 
Ömer Yasir'in ikili oyun sonrası bulduğu üçlükler, Ata'nın hücümu yönlendirmesi ve skoruyla karşılık bulunca ilk 5 dakika 12-11 geçildi. Hücumda Yiğit Baran'ı daha aktif kullanmaya başlayan ev sahibi ekip, Ata'ya bir türlü çare bulamadı. Ömer Yasir çeyreğin sonuna doğru oyun tıkanınca üçlüklerle tekrar oyunu eline aldı. Yiğit Baran'ın kenara gelmesiyle pota altı savunması daha da zayıflayınca, sabırlı hücum eden ve potaya yakın atış bulma konusunda sıkıntı yaşamayan Bahçeşehir skoru dengede tuttu ve ilk periyod 25-25 eşitlikle sona erdi. TED'de Ömer 17 sayı üretirken, diğer tarafta Ata 11 sayı ile oynadı. 
 
2. periyoda üç tane üçlükle başlayan Bahçeşehir, Ömer'i sürekli başka isimlerle savunup bunaltmaya başlayınca, başkent ekibi adına hücumda Davut Güven devreye girip üst üste 5 sayı buldu ve devrenin son 6 dakikasına 34-34 girildi. Maçta dengeyi bozan yine Ömer oldu. Bulduğu üç üçlükle 3 dakika kala skoru 49-39'a getirdi. Ata'ya top aldırmayarak rakibinin hücum dengesini bozan ve ilk periyodun aksine dengesiz atışlara zorlayan TED, kenardan gelen isimlerinde skor katkısıyla ilk yarıyı 55-44 önde kapattı. Ömer ilk yarıda 28 sayı ile sahanın en skorer ismi oldu (7/9 üç sayı). 
 
Maça olduğu gibi 2.yarıya da sabırlı hücumlarla başlayan ve doğru topu bulan konuk ekip, 3.çeyrekte 5 dakika geride kalırken  farkı 4 sayıya çekti (61-57). Bu süreçte Bartu'dan gelen 9 sayı hücumdaki çeşitliliğin artması için önemliydi. İkili sıkıştırmalarla Ömer'i oyundan düşürmeye çalışan ve savunmadaki enerjiyi üst düzeye çıkaran Bahçeşehir, günün başarılı ismi Yiğithan'ın üçlüğüyle periyodun bitimine 2 dakika kala farkı 1 sayıya indirdiyse de bi anlık boşluk bulunca cezayı kesen Ömer'in üç üçlüğüyle son periyoda 74-67 önde girdi. 
 
Son periyoda, rakibinin pick savunmasındaki zaaflarından faydalanarak başlayan ve orta mesafe şutlarda başarılı olan konuk ekip 7 dakika kala skoru eşitledi (76-76). Ömer'in sayılarıyla son 6 dakikaya 6 farkla önde giren ev sahibi, Yiğit Baran'ı kenara alıp alan savunmasına döndü. Bir kaç kolay atışı kaçırdıktan sonra hücum ritmini bulan ve alan savunmasını çökerten Bahçeşehir son 2 dakikaya girilirken skoru eşitledi (84-84). 1 dakika kala Ömer Yasir'in beşlemesinden sonra 5 kısaya dönen ancak topa liderlik edecek isim bulamayan TED Ankara Kolejliler, rakibinin etkili savunmasına çözüm üretemedi ve maçtan mağlup ayrıldı (86-90). (Basketfaul)

Senin için hazırladığımız haberler