"Önce Avrupa Şampiyonası sonra Olimpiyatlar."

13.11.2017 - 12:25 | Son Güncellenme: 13.11.2017 - 12:25

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, 2019 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde karşılaşacakları Polonya'yı ciddiye aldıklarını söyledi.

Milliler, B Grubu'nda 15 Kasım Çarşamba günü Polonya ile Ankara'da oynayacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan antrenman öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan Memnun, Polonya karşısında kazanmaktan başka bir şey düşünmediklerini dile getirdi.

Memnun, farklı mağlup ettikleri Estonya'nın grubun en zayıf takımı olduğuna işaret ederek, "Polonya önemli bir takım. Rakibimizi çok ciddiye alıyoruz." dedi.

Sert bir grupta yer aldıklarının altını çizen Memnun, "İyi hazırlanıyoruz. Oyunumuzu geliştirmeye bakıyoruz. Estonya maçından önce birkaç gün beraber olabilmiştik. Şimdi onun üstüne bir maç yaptık. Neleri iyi yaptığımızı, neleri iyi yapamadığımızı görme şansımız oldu. İki günümüz daha var. Takımımın durumundan çok memnunum." ifadelerini kullandı.

Memnun, genç bir kadrolarının bulunduğuna dikkati çekerek, nasıl bir takım hedefledikleriyle ilgili şunları kaydetti:

"Sürekli baskı yapan, hızlı oynayan, topu paylaşan bir takım yaratmak istiyoruz. Daha sert, agresif bir takım hedefliyoruz. Bunu yapacak oyuncularımız var. Sadece anlayışı yerleştirmek lazım. Takımın gösterdiği gelişimden memnunum. Bir süreç bu, bir günde olmayacak. Ümit ediyorum bu lige de sirayet edecek. Dünyada modern basketbol böyle oynanıyor. Daha kolay atış bulmak, rakibi dengesiz yakalamak... Bütün amacımız bu." 

Büyük şampiyonaların hepsinde yer almayı amaçladıklarını vurgulayan Memnun, "Olimpiyatlara gidebilmek için öncelikle Avrupa Şampiyonası'na katılmamız lazım. Çok sert bir gruptayız. Geçen yıl bizim grubun ikincisi çıkamadı. Hem Polonya hem de Belarus ciddi rakipler. Öncelikle Avrupa Şampiyonası'na gidip, daha sonra olimpiyatları hesaplamaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Memnun, bu sezon uygulanmaya başlanan yeni yabancı oyuncu kuralının da milli takıma olumlu yansıyacağına değindi.

"Uzun vadede çok iyi sonuçları olacağını düşünüyorum." diyen Memnun, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Geçen yıl sahada sürekli olan Türk oyuncu sayısı devşirmelerle 14'tü, şu an sayı bir anda  28'e çıktı. Her hafta sürekli oyunun içerisinde 30 civarında Türk oyuncumuz var. Geçen seneye göre büyük bir gelişme. Mutlaka oynadıkça kendilerine güvenleri yerine gelecektir. Türk kadın basketboluna büyük katkı yapacağına inanıyoruz." 

Senin için hazırladığımız haberler