Koç sinyali vermişti: Önce İtalyanca makale, sonra hocalık!

25.03.2021 - 22:41 | Son Güncellenme: 26.03.2021 - 17:05

Son dakika haberleri... Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut ile yollar ayrılırken, sportif direktör Emre Belözoğlu ise sezon sonuna kadar takımın teknik sorumlusu olarak görev alacak. İşte Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'de son bir senede oyunculuktan teknik direktörlüğe geçişi...

Koç sinyali vermişti: Önce İtalyanca makale, sonra hocalık!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe yönetimi, Erol Bulut ile yollarını ayırıp, takımı sportif direktör Emre Belözoğlu'na emanet etti. Futbola geçen sezon veda eden, ancak Ersun Yanal'ın ayrılığından sonra takımın başına geçici olarak getirilen Tahir Karapınar'dan daha çok öne çıkan Belözoğlu, bir nevi oyuncu-menajer gibi sezonu bitirmişti.

'Alo ben Emre Abin' ile sloganlaştı

Belözoğlu, biraz kararsızlık yaşasa da aktif futbol hayatına son noktayı koydu. Fenerbahçe'nin sportif direktörü olarak göreve başlayacağı belliydi ancak kamuoyu önündeki resmi imza sezon başladıktan sonra atıldı. Belözoğlu, transfer sürecinde aktif şekilde çalışırak çok sayıda oyuncu transfer etti. Öyle ki medyada adı 'Alo ben Emre Abin' şeklinde manşetlere çıkartıldı.

Önce çalıştı sonra imza attı

Belözoğlu, Fenerbahçe Sportif Direktörü olarak resmi olarak 28 Ekim 2020'de düzenlenen imza töreniyle duyuruldu. Başkan Ali Koç ile birlikte medyanın karşısına geçti Belözoğlu. İkili, sarı lacivertli formanın sırtını yazılı olan 1 yıllık anlaşmaya birlikte imza atıp poz verdi.

Kulübeye inmeyeceğini söyledi

Bu basın toplantısındaki konuşmasında Belözoğlu, "Başkanımıza bağlıyım ama beraber hareket ettiğimiz bir ekibimiz var. Her yapıda olduğu gibi şablonumuz var, birbirimizin işine dahil olduğumuz ya da kendi alanımızda kaldığımız. Ben kulübede olmayacağım. Samandıra’da liderimiz Erol Hoca" dedi. Ancak mutlak şampiyonluk hedefiyle çıkılan yolda takımın hem futbol hem puan olarak istenilen seviyeye çıkmaması üzerine yollar ayrıldı ve Belözoğlu, kulübeye geçti.

İtalya'ya gitmek istiyordu

O imza töreninde Başkan Ali Koç, Emre Belözoğlu'nun teknik direktörlük yapmak istediğini de medya mensuplarıyla paylaştı: "2018-19'un devre arasında Emre Belözoğlu ile Göksel Gümüşdağ’ın izniyle dertleştik. ‘Benim yerimde olsan ne yapardın?’ dedim. Fenerbahçe’yi bilen bir insan ile konuşma yaptım. ‘Sen ne yapacaksın seneye?’ dedim. Sezonu Başakşehir ile şampiyon bitirip, ailesiyle İtalya’ya yerleşmek ve İtalyancasını geliştirmek istiyordu. İtalyanca makale yazacak kadar dil öğrenmek ve sonrasında teknik direktör olmak istiyordu. Sezon bitti, bazı arkadaşlar, Ersun Yanal, Semih Özsoy ile Emre’nin bir lider olarak kulübümüze katılmasını istedi.”

Hayat planlara uymaz!

Emre Belözoğlu, futbol oynarken de gelecekte sportif direktörlük ve yöneticilik yapmayı istediğini sıklıkla vurguladı. İlk defa çok önemli bir ağızdan onun teknik direktörlük yapmak istediği de öğrenilmiş oldu. Ancak Belözoğlu'nun teknik direktörlük için çizdiği rota çok farklı gelişti ve umduğundan önce de ve belki de mecburen Türkiye'de başladı.

Şampiyon yaparsa gelecek sezon da

64 puanla lider durumdaki Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde olan Fenerbahçe, kalan 11 maçta puan farkını kapatıp mutlu sona ulaşmak için mücadele edecek. Bunu başarırsa, Belözoğlu'nun gelecek sezon da takımın başında devam etmesi de çok büyük bir olasılık olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler