Önce küfür etti, sonra özür diledi

12.04.2020 - 23:31 | Son Güncellenme: 12.04.2020 - 23:53

Önce küfür etti, sonra özür diledi

Dünya rekortmeni milli dalgıç Derya Can, Survivor tecrübelerini ve sualtı camiasında yaşananları Ajansspor’a anlattı. Ünlü sporcu, rekabet halinde olduğu Şahika Ercümen içinse dikkat çeken ifadeler kullandı.

İNSANLAR ÇOK BENCİL

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

"Survivor için uzun yıllardır düşünüyordum diyen” milli dalgıç, “Ama karşıdan gözüktüğü gibi değil, inanılmaz zor. Ben aslında sonuna kadar gitmeyi istiyordum ama orada öyle bir psikolojiye giriyorsunuz düşünmediğiniz şeyler düşünüyorsunuz. Çocuklarınızla ilgili vicdanınızla baş başa kalıyorsunuz. İşte niye geldim bırakmaya değer miydi gibi... Bunu her yarışmacı yaşıyor aslında. Bunu atlatabilen devam ediyor. Ben atlamadım, çıkamadım. Bir iyiydim, bir kötüydüm. Gerçekten çok aç kalıyorsunuz, insanlar orada çok bencil davranıyorlar. Ben öyle yapamadım. İnsani duygularımı bir tarafa bırakamadım. Maalesef oradaki yarışmacılar çok farklıydı” diye konuştu.

İLK 3’E GİRERDİM

"Ben zaten sürekli antrenman yapan bir sporcuyum”  ifadesini kullanan Derya Can, “Fiziki olarak kondisyonumda bir sıkıntı yoktu. Bazı konularda düşümcemi net olarak söylediğim için 3-5 kişi bir grup oldular ve benim fikirlerime saygı göstermediler. Kendi yıldızlarını parlatmak için en hafif sporcuları alıp, Meryem ile Nisa ile yarıştırmak istediler hep beni. Ben de buna karşı çıktım, sonuçta baktığınızda bir, bir buçuk ay sonra kendini gösteren yarışmacılar var. O psikolojiyle sonuna kadar gidiyorsun ama atışlarda gerçekten odaklanma çok önemli. Atışlarda kaybediyordum bu psikolojiden dolayı. Çünkü bir baskı var sürekli. Kaybettiğin zaman seni suçlayan bir takımın var. Ben bunlara maruz kaldığımdan dolayı da böyle çorap söküğü gibi geldi. Performans olarak kendimi çok gösteremedim ama şu ana kadar kalmış olsaydım, performansımı gösterebileceğimi düşünüyorum. Açıkçası şu an performans tablosunda en iyilerde ilk üçe gireceğimi de düşünüyorum. İşin psikolojisini toparlayamadım. Çocuklar vardı belki 10 sene önce olmuş olsaydı uçuyor olurdum ama yaş ilerledikçe insanlar daha duygusal oluyor. Bazı değerleri kenara bırakıyor, farklı değerlerle ilgileniyor, o yüzden böyle oldu. Şu an hayatımdan memnunum” dedi. 

AYCAN YANAÇ KÜFÜR ETTİ

Aycan ile tartışmasını anlatan Derya Can, “Aycan ile tartışmamızda ben bu kadar çok tepki vereceğini hiç düşünmüyordum. Farklı lanse etti. Ben kimseye saygısızlık yapmadık. Bencillik de yapmadım. Ortada ne varsa herkese uymaya çalıştım. Çok basit bir şeyden dolayı tartışma yarattı. Koskocaman baraka var, Elif ile Aycan o barakanın ortasına gidiyorlar yayıyorlar yaygılarını, ben dışta kalıyorum. Bu da sorun değil benim için. Ben onlara uyuyorsam yeri geldiği zaman onlar da bana uymalılar. Benim isteklerime saygı göstermelilerdi. Bu orta yolu bulmaktır. Ben 'yan yatıyorum' dedim o da orada küfürle karşılık verdi. Bir tartışma oldu. Onun sonrasında Acun Bey’in uyarıları oldu herhalde geldi özür diledi. Ama devam etti yaptığı saygısızlıklara ama adada kaldı. Herkesin kendine ait bir hayatı var. Ben de kendime ait hayatı yaşıyorum. Benimle arkadaşlık yapmak isteyen yapar. Herkes bir hayat yaşıyor. Benim hayatımda bundan önce onlar yoktu ki... İnsanlar benim kötü niyetli olmadığımı biliyorlar” diye konuştu.

ŞAHİKA’DAN İYİ OLDUĞUMU HERKES BİLİYOR

Kendisinden bir süre önce Survivor’a katılan ve uzun yıllardır aralarında sert bir rekabet olan Şahika Ercümen ile ilgili sorumuzu cevaplayan Derya Can, “Öyle bir karşılaştırma olamaz bariz bir şekilde benim iyi olduğumu herkes biliyor” dedi.

Şahika Ercümen ile aralarında hukuki bir süreç olduğunu hatırlattığımız milli dalgıç, “Bir Türkiye şampiyonasında birinci olup karaktersizce profil çizeceğime, hiç dereceye girmem ama karakterli profil çizerim.  Ben hayatımda hep bunu yaptım. Rakiplerimi tebrik de ettim ama bahsettiğiniz kişiden hiç bunları görmedim. Şu anda da fazla konuşmak istemiyorum çünkü yalan ithamlarından dolayı avukatımla savcılığa verdik kendisini. Benim için önemli olan maneviyat. İnsanlar kendi yaşam tarzlarını kendileri seçer. Ben hayatımda değerleri yargıları sevgi saygı hoşgörü olan bir insanım. Bazı insanlar maddiyata, ünlü olmaya değer veriyor. Herkes hayatında ne yaşamak istiyorsa onu yaşar” yorumlarında bulundu

DERYA CAN KİMDİR?

Derya Can, 12 Ekim 1979 Çanakkale doğumlu, Türk dalgıç, dünya serbest dalış rekortmeni ve milli sporcu.

İlk serbest dalış deneyimine, 21 Eylül 2002 tarihinde başlayan ve serbest dalışta 5 dünya rekoru elde eden milli sporcunun 40'tan fazla Türkiye rekoru bulunuyor.

Uluslararası alanda madalya kazanan ilk kadın sporcu unvanını taşıyan Can, aletsiz değişken ağırlıklı ip destekli serbest dalış kategorisinde 94 metreye dalarak dünya rekoruna imza attı. Ertesi gün yeni bir rekor denemesi daha yapan Derya Can, değişken ağırlıklı paletli dalış kategorisinde 111 metre derine dalarak yeni bir dünya rekoru kırmayı başardı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler