Önce rakiptiler, şimdi birlikte uçuyorlar

25.02.2020 - 18:43 | Son Güncellenme: 25.02.2020 - 15:54

Önce rakiptiler, şimdi birlikte uçuyorlar

Yaklaşık 3 yıl önce ülkelerinin 17 Yaş Altı Milli Takımlarında birbirlerine rakip olan Jadon Sancho ve Erling Haaland'ın yolları Borussia Dortmund'da kesişti. 19 yaşındaki iki genç sergiledikleri performansla adeta uçarken, birbirleri hakkında da övgü oldu ifadeler kullanıyor.

Tarihler 4 Mayıs 2017'yi gösterdiğinde İngiltere U17 ile Norveç U17, 2017 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası D Grubu maçında karşı karşıya gelmiş, mücadeleye 11'de başlayan Haaland ile Sancho birbirlerine rakip olmuştu.

Sancho İngiltere'nin 3-1 kazandığı maçta açılış golünün asistini yaparak 90 dakika sahada kalırken, Haaland ise 72 dakika forma giymişti.

Aradan geçen 3 yıla yakın bir sürenin ardından ikili Borussia Dortmund'da takım arkadaşı oldu. Dortmund formasıyla iki senedir harikalara yaratan Sancho'ya hemen ayak uyduran Haaland, futbol gündeminin en çok konuştuğu isimlerden biri haline geldi.

Sancho ve Haaland'ın Dortmund'daki performansı

19 yaşındaki İngiliz kanat forvet, 23 Bundesliga maçında 13 gol 15 asistlik inanılmaz bir performans sergilerken; devre arasında takıma katılmasına rağmen hiçbir yabancılık çekmeyen 19 yaşındaki Norveçli forvet de 6 maçta 9 gol 1 asistle oynadı.

Sancho ve Haaland'ın 6 maçtaki istatistikleri

Jadon Sancho, sezonun ikinci yarısında forma giydiği 6 maçta 9 gol 1 asistle oynayan takım arkadaşı Erling Braut Haaland gibi yüksek bir performans sergileyerek 4 gol 5 asistle Dortmund'un en büyük hücum silahı oldu. İkili söz konusu 6 maçta toplam 19 gole etki etti.

Sancho ve Haaland birbirini övdü

Genç oyuncular gösterdikleri harika performansların yanı sıra birbirleri hakkında da övgü dolu sözler sarf ediyor. Sancho, "Erling Haaland ile oynamak harika bir duygu" ifadesini kullanırken; Haaland da "Sancho'nun sahada çok iyi olduğunu görebilirsiniz. Harika bir adam” dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler