Önce vasiyet, sonra da tarih yazma zamanı!

01.06.2020 - 14:59 | Son Güncellenme: 01.06.2020 - 15:07

Liverpool'da gözler koronavirüs sebebiyle verilen zorunlu aranın ardından oynanacak maçlara çevrildi. Ada ekibinde forma giyen başarılı futbolcu Virgil Van Dijk, ölümden döndüğü günlerle ilgili dikkat çeken bazı ayrıntıları açıkladı ve bugüne gelmesinde annesinin payı olduğunu ifade etti.

Önce vasiyet, sonra da tarih yazma zamanı!

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Premier Lig'de koronavirüs salgını sebebiyle verilecek ara 17 Haziran tarihi itibarıyla son bulacak. Bu ara sonrasında Liverpool'un şampiyon olup olamayacağı merak konusu. Liverpool'un şampiyonluğu, kulüp tarihi açısından çok önemli bir ilk olacak. Ayrıca, Merseyside ekibinin bu zaferi, Hollandalı yıldız stoper Virgil Van Dijk açısından da çarpıcı bir anlam teşkil ediyor.

Önce vasiyet yazdı, şimdi tarih yazma zamanı...

Bir zamanlar; hastalığı sebebiyle vasiyetini yazan futbolcu, Liverpool ile birlikte tarih yazmaya hazırlanıyor. Liverpool'un şampiyon olmasını en çok isteyen futbolcular arasında kuşkusuz Hollandalı yıldız yer alıyor. Van Dijk, ölümden döndüğü anlarla ilgili bazı ayrıntıları anlattı. 

Yaşadığı hastalıklar onu çok etkilemiş

28 yaşındaki futbolcu, bundan 8 sene önce Groningen forması giydiği dönemde yaşadığı hastalıkların, hayatını çok etkilediğini dile getirdi. Virgil Van Dijk eski kulübüne kombine bilet alarak yardım eden kişiler arasında olduğunu daha önce açıklamıştı.

Bir ara öleceğini düşünenler oldu

Liverpool'un defans oyuncusu, o dönem karın içi iltihabı, apandisit ve böbrek iltihaplanması sebebiyle uzun süre hastanede tedavi gördü. Hatta bir ara durumu ağırlaştı ve öleceği düşünülerek vasiyet yazması istendi.

"Annem hayatımı kurtardı"

O günleri anlatan yıldız futbolcu, annesinin onu hastaneye götürdüğünü ve hayatını kurtardığını söylüyor. Van Dijk, "Görebildiğim tek şey bana bakan hortumlardı. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Böyle bir anda kafanızdan en kötü duygular geçiyor. Hayatım tehlikedeydi. Annem ve ben Tanrı'ya dua ettik. Olabilecek bütün senaryoları tartıştık. Sonra bazı kağıtlar imzalamak durumunda kaldım" dedi. Bu aslında bir tür iradeydi. İmzalanan kağıtlarla birlikte annesi, oğlunun servetinin bir kısmını alacaktı.

Klopp, onu nasıl tanımlıyor?

Fakat; buna gerek kalmadı ve yıldız futbolcu kimsenin inanamayacağı şekilde iyileşti. Hollanda'yı terk etti. Celtic ve Southampton sonrasında Liverpool'a geldi. Şimdilerde Jürgen Klopp onu, "Kendisi bir zihniyet canavarı" diye tanımlıyor.

Şampiyonluğa adım adım...

Alman teknik adam Jürgen Klopp'un dediği zihniyetle birlikte Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Virgil Van Dijk, Liverpool ile birlikte Premier Lig'de ilk şampiyonluğa doğru adımlarını atıyor. Liverpool, 82 puanla zirvede yer alırken, en yakın takipçisi Manchester City ise 57 puanla 2. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler