Önder Karaveli: Eksikler önemli değil çünkü Beşiktaş kadrosu bir bütündür

Feride Kara
04.01.2022 - 18:51 | Son Güncellenme: 04.01.2022 - 20:28

TFF Süper Kupa finalinde Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya gelirken maç öncesinde Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli maç hakkında konuştu.

Önder Karaveli: Eksikler önemli değil çünkü Beşiktaş kadrosu bir bütündür

TFF Süper Kupa finalinde Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya gelecek. Maç öncesinde Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli açıklamalarda bulundu. Karaveli: "Ben öncelikle yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle Antalyasporlu oyuncular adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım en kısa zamanda sağlıklarına kavuşur oyuncular ve atlatırlar. Hocamıza da ayrıca kulübümüzle ilgili söylediği güzel sözler için de teşekkür ediyorum fakat her kulüp kendi camiası için çok büyük kulüptür. Bunu da hatırlatmak istiyorum.

 Beşiktaş müzesine bir kupa daha katmalıyız

Geçen senenin hem lig hem de kupa şampiyonu olarak buradayız. İki taraftan da bu finali oynamaya hak kazanan takım olarak buradayız. Biz de yarın sahada bütün oyuncularımızla, bütün gücümüzle Beşiktaş müzesine bir kupa daha katmak için sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Sadece mücadele değil, oyunla ilgili yapılması gereken ne varsa sahip olduğumuz oyuncularla bunu ortaya koyacağız. Bu kupanın ilk kazananız. Süper Kupa adıyla düzenlenmeye başlandığı 2006'da ilk sahibiyiz. Yarın da maç bittiğinde bu kupayı bütün camiamıza Beşiktaş'ı seven bütün insanlara armağan etmek istiyoruz. Ama oyunu dürüst, temiz ve güzel keyifle oynayarak çok güzel şeyler seyrettirerek. 

Mehmet Topal'ın son durumu nedir?

Evet en son Topal ile ilgili bir durumdu. Topal semptom gösterdi, ufak-tefek  sıkıntıları vardı ama biraz daha bu durum yükselince onu takımdan ayırdık. Ben öğle röportajda da söylemiştim, oyuncularımızı İstanbul'da bırakma sebebimiz de oyuncularımızın durumunu bir yandan orada takip etmek ve diğer oyuncularımızı korumaktı, aynı ortamda bulundurmamaktı. Dünyada çok yükselmeye başlandı, Türkiye'de sayılar çok hızlıca yükseliyor. Belki biraz daha dikkatli olunabilirdi ama çok da kolay bir şey değil. Nereden olacağı belli değil. Endişe yaratmıyor ama sadece sağlıkları açısından endişe duyarız. Eksiklerin olması bende hiç endişe yaratmıyor, oyuncularımda da yaratmayacaktır. Çünkü Beşiktaş kadrosu, bir bütündür.

 

Takım içinde sayı artışı yaşanır mı?

4 tane de U19 takımımızdan 17 yaşında üçü bir tanesi 18 yaşında oyuncularımızı kadroya kattık. Yarın sahada olma ihtimalleri gittikçe yükseliyor. Mehmet'ten sonra biraz daha yükseldi. Sayı 1-2 iken 3 olabilir sahada. Bu tip krizlerden çok güzel fırsatlar doğabilir. Genç oyuncularımız adına da harika bir şans, o şansı da değerlendireceklerini düşünüyorum. Dördü de genç milli takımında forma giyiyor. Ama bu sayılar ilerleyen günlerde artabilir, sadece bizim kulübümüzde değil. Antalyaspor'da da var. Diğer kulüplerden de duyumlar alıyoruz. Bu sayılar yükseldikçe nasıl şekilleneceğiz kulüpler olarak, federasyon olarak, biz antrenman ve oyuncular nasıl şekilleneceğiz onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Sahada olacak genç oyuncular. Sonradan ilave. Sayıyı tamamlamak için burada değiller, hak ettikleri için buradalar. 

İlgini Çekebilir
Süper Kupa öncesi Atiba Hutchinson'dan sportif direktörlük cevabı
Habere Git

Önder Karaveli Nur Şahin hakkında ne dedi?

Nuri Şahin'i bir futbolsever olarak oynadığı takımlarda çok keyifle seyrediyordum, çok da beğeniyordum. Futbol adamı olduktan sonra da Antalyaspor'la ortaya koyduğu durumun fark yaratan ve takımını geliştiren, aynı zamanda oyuncuları da geliştiren bir durum olduğunu rahatlıkla gözlemleyebiliyorum. Bu da benim adıma, Türk futbolu adına çok sevindirici bir durum. Onun yaşadığı önemli tecrübeleri Türkiye'deki oyuna ve oyunculara katacağına inanıyorum. Oyuncularımızın buna da çok ihtiyacı var. Umarım onun da antrenörlük yolu çok açık olur. Antalyaspor'a da başarılar diliyorum. Yarın ki maç olarak da biz Beşiktaş olarak kupayı buradan alıp evimize götürmek istiyoruz.

İmza atmadığınız için yapamadıklarınız var mı?

Bunu hiç düşünmüyorum çünkü Beşiktaş ile olan bir sözleşmem var. Her maç bittiğinde ben Beşiktaş kulübünün içinde kalacağım için bunu bugüne kadar hiç düşünmedim. Hangi pozisyonda kalacağımla ilgiliyse bunu da çok önemsemediğimi defalarca söyledim. Ben Beşiktaş kulübünün değerli bir parçası olarak, sahadaki bir parçası olarak, Beşiktaş kulübünde oyuncuyu ve oyunu geliştiren bir parçası olarak, ülke futbolu için çok çaba harcayan bir parçası olarak devam edeceğimden dolayı hiç düşünmedim. Bu konuda çok rahatım." 

Senin için hazırladığımız haberler