Süper Kupa sonrası Beşiktaş'ta Önder Karaveli: "Final gibi final oldu!"

Akın Ungan
06.01.2022 - 00:33 | Son Güncellenme: 06.01.2022 - 01:50

Süper Kupa'da Beşiktaş-Antalyaspor maçı oynandı. Kupayı kazanan Beşiktaş teknik direktörü Önder Karaveli, zorlu maç ve Emirhan İlkhan hakkında konuştu.

Süper Kupa sonrası Beşiktaş'ta Önder Karaveli: "Final gibi final oldu!"

Süper Kupa'da Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleden galip ayrılan, Siyah-Beyazlı ekip oldu. Penaltılara giden maçın 79. dakikasında oyuna girerek, kazandırdığı hareketlilikle Emirhan İlkhan, büyük beğeni topladı.

Sergen Yalçın'ın ardından geçici olarak takımın başına getirilen Önder Karaveli, performansıyla etkilemeye devam ettiç Şimdiye kadar 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 1 kupa alan teknik adam, yönetime güven verdi.

Metin Türel’in (1974) ardından Beşiktaş’ın başında Cumhurbaşkanlığı Kupası/Süper Kupa kazanan ikinci yerli çalıştırıcı olan Karaveli, zorlu mücadele sonrası açıklamalarda bulundu.

"Son ana kadar gitti"

Karaveli, "Duygularımda değişen çok bir şey yok. Her zaman olduğu gibi çok mutluyum, çok gururluyum aynı zamanda çok heyecanlıyım. Bence final gibi bir final oldu. Ben de Antalyaspor'u çok samimiyetle kutluyorum. Harika bir maç oldu. Son penaltıya kadar gitmedi ama neredeyse son ana kadar gitti. Harika bir oyundu." ifadelerini kullandı.

"İki takım da oyunun kazananı"

Tecrübeli teknik adam, "Oyunun ilk yarısına biz hakimdik, golü de bulduk ama ikinci yarısında Antalyaspor çok daha baskı ve etkin oynadı. Kalemizde de gol buldu. Ben iki takımın da iyi oynadığını düşünüyorum, finale yakışır oyunlar olduğunu düşünüyorum. Nuri hocanın da hamleleri vardı, biz de hamlelerimizi yaptık. Bence iki takım da oyunun kazananı. Ama final bu. Bir kupa kazanan olacaktı, o da Beşiktaş oldu. Bu kupayı kalpten sevenlere armağan ediyorum. Bütün Beşiktaş taraftarına, camiasına hediye etmek istiyorum. Bunun dışında izninizle aileme de hediye etmek istiyorum." dedi.

"Başta Sergen hoca onları da kutluyorum"

Süper Kupa mücadelesine çıkılmasında emeği geçen Sergen Yalçın ve tüm ekibi tebrik eden Karaveli, "Bu harika bir şey. Beşiktaş gibi büyük bir kulüple bu kupayı kazanmak harika bir şey. Ama bu kupayla söylenecek bir şey var. Bizi bugün burada oynatan, geçen sene kazanılan şampiyonluk ve Türkiye Kupası. O kupanın kazanılmasında bütün emeği olan oyuncu ve teknik ekibe, başta Sergen hoca onları da kutluyorum. Bugün burada olmamızın sebebi onlardır. Onlara da teşekkür ediyorum Beşiktaş kulübüne bu final şansını tanıdıkları için. Buradan onlara sevgilerimi ve selamları gönderiyorum." şeklinde konuştu.

Emirhan İlkhan hakkında konuştu

Oynadığı futbol ile dikkat çeken Emirhan İlkhan hakkında konuşan Karaveli, "Yani gönlümden geçen aslında sadece Emirhan değil Ege ve Delibaş'la ilgili de bir pozisyon bulabilmekti. Ama oyunun akışı, rakibin durumu bütün bunlar sadece Emiran İlkhan'ı sahaya sokabilmemize fırsat tanıdı. O da sahaya girdiğinde son derece güvenli, dikkatli ve son derece bu takımın sanki uzun yıllardır bir parçasıymış gibi oynadı. Onun adına da çok sevindim. Emirhan gibi arkadan gelen çok oyuncumuz var. Sadece biz değil bütün kulüpler bu gençlere inanıp doğru zamanda sahaya sokmalılar. Türk futbolunun kurtuluşu bu gençlerden geçecek." dedi.

"Ahmet Nur Çebi ile konuştum"

Teknik adam, "Ahmet Nur Çebi ile konuştum. Başkanımızla çok kısa bir görüntülü görüşme yaptık. O da teşekkürlerini iletti. Ben de ona ve bütün yönetim kuruluna bütün camiaya bana olan inançlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Mahcup etmemek için, çok daha iyi şeyler ortaya çıkarmak için çalışmalıyız. Ama bugün bunu yarın bitirmeliyiz. Bizi bekleyen çok zor bir maçı var." ifadelerini kullandı.

Sözleşme hakkında ne dedi?

Sözleşme konularını hiç düşünmediğini belirten Karaveli, "Siz istediğiniz şeyi söyleyebilirsiniz ama ben bu maçta da diğer maçlarda da olduğu gibi hiç yarını düşünmeden buradaydım. Ben Beşiktaş kulübünün değerli bir parçası olarak yarın sabah uyandığımda bana ne görev verilirse onu en iyi şekilde yapmaya devam edeceğim." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler