Önder Karaveli Beşiktaş'a, Süper Kupa'yla beraber, Emirhan İlkhan'ı da kazandırdı

Akın Ungan
06.01.2022 - 00:05 | Son Güncellenme: 06.01.2022 - 09:17

Süper Kupa'da Beşiktaş ile Antalyaspor karşılaştı. Kara kartal maçı penaltılarla aldı. Önder Karaveli, kupayla beraber, Emirhan İlkhan'ı da kazandırdı.

Önder Karaveli Beşiktaş'a, Süper Kupa'yla beraber, Emirhan İlkhan'ı da kazandırdı

AJANSSPOR-HABER

Sergen Yalçın'ın görevi bırakmasının ardından geçici sıfatla takımın başına getirilen Önder Karaveli, adeta bir Peri Masalı yaşıyor. Bir maçlığına başlayan öyküsü uzadıkça uzarken, nihayetinde bir de kupayla taçlandı. Karaveli yönetimindeki Beşiktaş, Katar'ın başkenti Doha'da Süper Kupa'yı kaldırarak, genel olarak kötü geçirilen sezonda büyük moral kazandı.

Karaveli ile yerli sayısı arttı

Önder Karaveli'nin dümene geçmesiyle siyah beyazlı takımda yerli oyuncu sayısı da artmaya başladı. Oğuzhan Özyakup ve Güven Yalçın'ı yeniden takımın bir parçası haline getiren Karaveli, ilk 11 ve oyuncu değişikliklerinde de yerliden yana ağırlıkla tercih yaparak maçları en aşağı 7 yerliyle tamamladı. Karaveli, fırsat buldukça gençlere de yer verdi. Welinton'a kesik atan Karaveli Serdar Saatçı'yı da yavaştan ilk 11'e hazırlar hale geldi.

Emirhan U19'dan Karaveli'nin öğrencisi

Önder Karaveli'nin son sürprizi kupa finalinde 17 yaşındaki Emirhan İlkhan oldu. Çok sayıda eksikliği de fırsata dönüştüren Karaveli, U19 takımından öğrencisi olan Emirhan'ı 80. dakikada Kenan Karaman'ın yerine sahaya sürdü. Maçın uzatmalara gitmesiye birlikte genç oyuncu böylece 40 dakika sahada kalma şansı yakaladı. Emirhan, adam eksiltme yeteneği ve özgüveniyle dikkat çekti. Ki takımın en çok adam geçen ismi olmayı başardı.

17 maçta 10 gol atıp, 2 de asist yaptı

17 yaşındaki Emirhan İlkhan, finalde kanat oynasa da asıl mevkisi merkez orta saha.  İki kanadın yanı sıra ön libero pozisyonun da oynayabiliyor. Buna rağmen U19 Ligi'nde skora yaptığı büyük katkıyla dikkat çekiyor. Emirhan, 10 maçta 7 gol attı. Genç yetenek UEFA Gençlik Ligi'nde de 7 maçta 3 gol, 2 asistle öne çıkmayı başardı. Böylece bu sezon U19'da toplam 17 maçta 10 gol ve 2 asistlik bir performansa imza atmış oldu. Oyuncu, milli takımın altyapılarında da 5 kez ay yıldızlı formayı giydi.

'Şok oldum' 

Maçtan sonra Emirhan duygularını şöyle dile getirdi: "Çok heyecanlı anlardı. Hoca beni yanına çağırdı, kanatta oynayacağımı söyledi. Şok oldum. Kenar mı? dedim hocama. O anda 'mecbur' dedi bana. Girdim oyuna. Elimden gelen her şeyi yaptım." Penaltılarda kupanın kazanıldığı anın kendisi için unutulmaz olduğunu söyleyen Emirhan, "Kupanın geldiği an mükemmel bir andı. Ben koşuyorum, Atiba formamdan çekiyor. Adam kaç yaşına geldi hala koşuyor. Kaptan devam ediyor, etsin. İnanılmaz bir karakter. Mükemmel karakter tüm takım. Tüm takım da gelip beni tebrik etti. Hepsine teşekkür ediyorum." 

Senin için hazırladığımız haberler