Önder Özen: "Aslolan kulüplerin ayakta kalmasıdır!"

11.04.2020 - 19:41 | Son Güncellenme: 11.04.2020 - 19:51

Önder Özen: "Aslolan kulüplerin ayakta kalmasıdır!"

Deneyimli futbol adamı Önder Özen, beIN Sports ekranlarında yayınlanan "beIN Manşet" programında gündemi değerlendirdi. İşte Ajansspor'un sizler için derledikleri...

"Babam çok bahsederdi..."

Fenerbahçe ve Türk sporunun efsane isimlerinden Can Bartu'nun, ölümünün birinci yıl dönümü hakkında konuşan Özen: "Rahmetli babam çok bahsederdi Can Bartu'dan, Lefter'den. Yeni genç oluyorum, sakal da çıkıyor, sık sık söylerdi: 'Adam gibi git maça.' diye; pek umursamıyordum. Bir gün bir röportajda gördüm Can Bartu'nun maç günleri nasıl hareket ettiğini.  Sabah kalkar, tıraşını olur, jilet gibi; duşunu alır, en klas kıyafetlerini giyer. O şekilde anlatmıştı. O zaman utanmış, ben de traş olmaya başlamıştım. Birçoğumuza idol gibi örnek olan birisiydi. Büyük bir spor insanı, büyük bir centilmen. Kendisiyle de tanışma şansım oldu. Kısa da olsa sohbetlerimiz oldu. Bizim için büyük bir şanstı. Fenerbahçe'nin 'Resmi Marşı'dır o. Cihatlar, Lefterler, Canlar, Fikretler... diye. Hakikaten Fenerbahçe'nin ve ülkemizin tarihine geçmiş çok saygı değer bir karakter. Floransa, rönesansın başkenti kabul edilen bir yer. Oraya bir İstanbul beyefendisi olarak gidip, büyük etki bırakmış biri"

"Ağabeylik kavramı..."

Kulüp oyuncuları içerisinde oluan "ağabeylik" kavramına değinen yorumcu: "Ağabeyliğin altını çiziyorum. Bu müessese nasıl oluştu? Bunu benim aklım hiçbir zaman almadı. Nedir ağabeylik? 28-30 kontratlı oyuncu var. Eskiden olsa anlarım. Şimdi, 14 tanesi yabancı. Yabancı olmayanlar 7-8 tanesi gurbetçi. Ağabey, Türk. Ne yapacak ağabey? Benim dinlediğim hikayeler şu, araba alacak futbolcu, gidip galeriden indirim alacak ağabey. Bu mudur? Ağabeylik kavramı içi boş, hiçbir işlevi-fonksiyonu olmayan, hiçbir işe yaramayan bir şey. Kimisinin bu titre ihtiyacı olur. 'Ağabeylik yapıyorum.' Ne yapıyorsun?" ifadelerini kullandı.

"Emre, uluslararası bir sporcuydu..."

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'de idari menajerlik ve sportif direktörülük görevlerini bir arada yürütecek haberlerini yorumlayan Özen: "Genel görüntü şu: Emre Belözoğlu, uluslararası bir sporcuydu ve liderdi.  Hem Milli Takım'ın hem de oynadığı kulübün kaptanı. Önemli de bir insan. Yapamaması için hiçbir sebep görmüyorum eğer Fenerbahçe hazırsa, olur. Kulüp kendi insan kaynaklarını kullanabiliyorsa vasıftır bu.  Sportif direktörün veya teknik direktörün veya oyuncunun, profesyonel futbolun içinde, pasaport vasıf değildir."

Son zamanlarda çıkan Juan Jesus'un Fenerbahçe'ye transfer olma iddialarına cevap veren Özen: "Olabilir ama kaça satacak tabii Roma, o da önemli. Fenerbahçe'nin bütçesi ne kadar olacak, o bütçenin ne kadarı stopere kullanılacak?"

"Aslolan kulüplerin ayakta kalmasıdır!"

FIFA ve UEFA'nın kulüpleri biraz daha koruma altına alması gerektiğini hatırlatan deneyimli yorumcu: "Olabilir ve olmalı. Kontrol kaçtı. Oyuncuların hak ve hürriyetleri, kulüpler karşısındaki hakları olması gerekenden üst düzeye gitti. Kulüpler öyle bir noktaya geldi ki, veriyor. Vermek zorundaymış gibi. Futbolu alacağını alamadığı zaman federasyona, UEFA'ya, FIFA'ya, CAS'a kadar gidebiliyor. Oyuncu görevini yerine getiremediği zaman kulüp nereye kadar gidebiliyor? Dilerim FIFA, UEFA ve yerel federasyonlar bu konuda yeni bir düzenleme yaparlar"

"Beşiktaş'ı çok zor günler de bekleyecek"

Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar'ın açıklamaları hakkında konuşan Önder Özen: "Çok zor ve dağınık bir senaryonun üzerinde Beşiktaş Yönetimi, Beşiktaş'ı toplamaya çalışacak. Büyük bir şans da var. Sn. Urgancılar'ı tanırım, yüksek profilli bir entelektüeldir, rasyonel bir Beşiktaşlıdır, Beşiktaş için büyük şanstır. Mevcut durumun ne olduğunu biliyor Beşiktaş Yönetimi. Kolay değil, Beşiktaş'ı çok zor günler de bekleyecek, ekonomik anlamda büyük sarsıntı geçiriyor çünkü. Toparlaması kolay değil ama toparlarsa da bu yönetim toparlar gibi geliyor bana"

"Gökhan Gönül, kolay vazgeçilecek bir kişilik değil"

Son zamanlarda Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in transfer haberleri hakkında konuşan yorumcu: "Bu oyuncular, kolay vazgeçilecek oyuncular değil. Gökhan Gönül, kolay vazgeçilecek bir kişilik de değil. Gökhan Gönül, hem sporculuğu hem kişiliği bakımından her kulübün ihtiyaç duyabileceği, güven aralığı son derece yüksek büyük bir sporcudur" ifadelerinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler