Önder Özen: ''Beşiktaş'ın emekçileri, süperstarıyla bir araya gelir''

23.11.2019 - 23:17 | Son Güncellenme: 23.11.2019 - 23:37

Önder Özen: ''Beşiktaş'ın emekçileri, süperstarıyla bir araya gelir''

Güntekin Onay, Metin Tekin ve Önder Özen, Konyaspor - Beşiktaş maçını Bein Sports ekranlarında değerlendirdi. TFF Süper Lig’in 12. hafta mücadelesinde Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı maçta İttifak Holding Konyaspor'u 1-0 mağlup etti. 

İşte o yorumlar...

Önder Özen: Elneny'nin varlığı sebebiyle Beşiktaş pozisyon vermiyor, deniliyor. Buna katılmıyorum. İkili oynamak Beşiktaş'ı biraz rahatlattı. 2 tane Elneny olsa çok farklı bir şey olacak. 2 tane Atiba da olsa gol yemeden birçok maçı geçebilirsiniz. Beşiktaş doğru bir seçim yaparak netice futbolu oynadı.

Metin Tekin: Beşiktaş başka bir stratejiye geçti. Bunun olumlu sonuçlarını aldı. Doğru ve gerçekçi oyunlar, Beşiktaş'ı 4'te 4 yapmaya götürdü.

Metin Tekin: Konyaspor'un kadro olarak yetersiz anlamda olduğunu görüyorum. Yaratıcı bir orta saha söyleyin. Benim aklıma gelmiyor. Bugün savunmada oynamayan 2 kişi var. Yeterli bir kadro olduğunu düşünmüyorum. Konyaspor'da kadro çok iyi! Böyle bir şey yok. Ortada bir oyun. Becerili bir oyuncunun 1-0 yaptığı maç.

Önder Özen: Beşiktaş top rakipteyken daha güvenli oynadı. Galibiyetler seretonin etkisi yapıyor. Az önce röportajda gördük. Oyuncu fıkır fıkır. Gol sevincini gördük.

Önder Özen: Beşiktaş çok da kötü oynayarak yenilmiyordu. İyi sonuç alamadığınızda inanç kaybolur. Tam tersi de olur. Burak Yılmaz oyundan alındıktan sonra masöre sarıldı. İşlerin yolunda olduğunu oradan anladım. Bazı kulüplerde kulüp çalışanlarının oyunculara yaklaşması çok zordur. Beşiktaş öyle değil. Beşiktaş'ın emekçileri süperstarıyla bir araya gelir. Bunu malzemeci Süreyya ağabeyden biliyoruz. Filmi bile yapıldı. Bugün de Cemil Karataş'la Burak Yılmaz'ın sarılmasında bunu gördüm. Beşiktaş oyunun omurgasını 15 metre geriye alarak sorunları çözdü.

Fizik olarak Konyaspor'u eğip bükemezsin.
 

Güntekin Onay: Konyaspor tarafından bakarsak ilk 20 dakika enerjik bir takım ama 90 dakikada gol üretme konusunda sıkıntılı.

Güntekin Onay: Konyasporlu futbolcu şutu çekerken Ömer Ali, kalecinin görüş mesafesini kapatıyor mu? Soru bu.

Metin Tekin: Ben Ömer Ali Şahiner'in pozisyonunun ofsayt olduğunu düşünüyorum. Ömer Ali'nin orada bulunması, Karius'un topu görmemesine sebep oluyor.Beşiktaş'ta en iyi orta açan oyunculardan biri Burak Yılmaz. Topu nasıl istediğini bildiği için öyle ortalar kesiyor.

Metin Tekin: Savunma tek başına yapılacak bir şey değil. Ne zaman gelişir? İki tarafa açılmalar bittiği zaman çok daha fazla gelişir.

Önder Özen: Karius belki topu görüyordur ama Ömer Ali oyuna müdahil durumda. Referans noktası top ayaktan çıkarken ise pozisyon ofsayt. Rebocho'nun çok özel bir rolü olduğunu düşünmüyorum. Caner'in hücumculara daha yakın olması bir avantaj.

 
Önder Özen: Beşiktaş'ın oynadığı bu oyunu çok daha ritmli ve oyun üstünlüğünü alarak oynayan ekipler var ama pratik gerekiyor. Bu oyuna olan inanç artıyor. İç sahada daha yüksek skorlara çıkabilir. Gökhan'ı hep hücumcu bek olarak anlattık ama stoper gibi oynuyor. Ljajic'i de biraz oyunun içine alırsa yüksek skor yapabilir.
 
Senin için hazırladığımız haberler