Önder Özen: "Bu senin hikayen değil, Galatasaray'ın hikayesi!"

14.09.2024 - 23:14 | Son Güncellenme: 14.09.2024 - 23:24

Önder Özen, NEO Spor Youtube kanalında Galatasaray - Ç. Rizespor maçının ardından maçın kritik noktalarını ve gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Detaylar.

Önder Özen: "Bu senin hikayen değil, Galatasaray'ın hikayesi!"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 5. haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor'u RAMS Park'ta; Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, Gabriel Sara, Dries Mertens ve Barış Alper Yılmaz'ın golleriyle 5-0 mağlup ederek ligde 4'de 4 yaptı. Ünlü yorumcu Önder Özen, NEO Spor'da Galatasaray'ın farklı galibiyetini değerlendirdi.

"En önemli silahlarından birisi olacaktır"

Önder Özen, Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'a karşı aldığı farklı galibiyeti şu sözlerle yorumladı: "Çok kolay oldu Galatasaray açısından. Henüz 3. dakikada bu sezon sık sık göreceğimiz bir gol attı. Rizespor, farklı maç kaybetmiş, sahadan silinmiş Fenerbahçe maçında ve yaralarını sarmak isteyen bir takımdı. Birinci gol, Galatasaray'ın kurtarıcısı ve maçlardaki en önemli silahlarından birisi olacaktır."

"8-0, 10-0'da bitebilirdi maç"

Michy Batshuayi'nin kaçırdığı gollere değinen tecrübeli yorumcu, maçın çok daha farklı skorlarla bitebileceğini ifade ederek "Abdülkerim, Davinson ve Kaan üçü de stoper gibi oynadı. Ismail Jakobs'da çizgide kullanıldı. Barış Alper ve Kaan Ayhan çok mantıklı kullanıldı. Galatasaray, Rizespor'un nefesini keserek kazandı. 8-0, 10-0'da bitebilirdi maç Batshuayi çok kaçırdı" dedi.

" Bu senin hikayen değil, Galatasaray'ın hikayesi"

Çaykur Rizespor teknik direktörü İlhan Palut ile ilgili yorumlarda bulunan Özen, "İlhan Palut, yetenekli bir arkadaşımız ama hırsla ihtiras arasında ince bir çizgi var. İlk farklı mağlubiyetinizden sonra, unutturmak için spektaküler bir galibiyet almanız gerekir. RAMS Park'ta oynuyorsun, Galatasaray'ın yeri orası. Galatasaray seni 15 dakika boyunca boğdu. Böyle bir günde daha kontrollü başlaman gerekirken, kendi yarı alanında faul sonra paylaşım hatası sonrası golü yiyorsun. Bu senin hikayen değil, Galatasaray'ın hikayesi." açıklamasını yaptı.

"Kusursuz bir servis yaptı"

Gabriel Sara'nın kullandığı serbest vuruşları değerlendiren ünlü yorumcu, "2. golde Abdülkerim değdi mi değmedi mi, Osimhen dokundu mu dokunmadı mı emin değiliz... Emin olduğumuz tek şey Sara'nın inanılmaz servis yapıyor olması. Kusursuz bir servis yaptı." ifadelerini kullandı.

"Burada çok gol atar"

Galatasaray'ın Napoli'den kiraladığı dünyaca ünlü golcü futbolcu Victor Osimhen'in ilk maçını değerlendiren Önder Özen, "Türkiye Ligi'nin oyuncu profillerine ve taktik özelliklerine bakarsak, Osimhen sağlıklı olsa da olmasa da, formda olsa da olmasa da her türlü tehlike yaratır. Çok fizikli, stoperlere yaslanarak oynarsa çok faul çaldırır. Çok güçlü, kuvvetli ve atletik bir oyuncu. Burada çok gol atar.

Osimhen, kaleye yüzünü döndüğünde çok tehlikelidir. Servis yapma problemi var, bugün de gördük ama gol atma isteğini de gördük. İlk golüne hemen kavuşmak istiyordu. Farklı bir profil. 3 farklı forveti var Galatasaray'ın, biri pres canavarı, biri gol makinası, bu çok kombine bir oyuncu. Batshuayi'den üstte bir tekniği var, Icardi'ye teknik olarak yanaşamazsın. Icardi top class bir futbolcu teknik bakımından. Yerel maçlarda Victor Osimhen çok fark yaratır. Galatasaray, durdu durdu turnayı gözünden vurdu" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler