Önder Özen: "Burak Yılmaz gol için hazır bir durumdaydı"

25.01.2019 - 23:39 | Son Güncellenme: 26.01.2019 - 02:39

Önder Özen: "Burak Yılmaz gol için hazır bir durumdaydı"

Spor yorumcusu Önder Özen, beIN Santra programında Beşiktaş - Erzurumspor maçını değerlendirdi. Önder Özen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Burak Yılmaz, transfer edilirken Beşiktaş'ta santrafor sorunu yok demiştim. Olanların verimi yoktu ama temel sorun santrafora karar verememekti. Beşiktaş santraforuna karar vermiş oldu Burak Yılmaz ile... Ama bugün yine emin olamadım. Burak oyundan çıktı. Oyundan düşmüş bir durumda değildi. Gol için hazır durumdaydı.

Beşiktaş'ta çok sayıda oyuncunun yeri değişti. Mustafa'nın yeri 3 kez değişti.

"Dorukhan, bence kendi kalesine atmadı"

Çok da ezbere gitmemek lazım. Teknik adamlar değişiklikler yapabilir ama şampiyonluğa giden takımlarda teknik adamlar daha kararlı olmalı. Beşiktaş'ın en büyük eksiklik kararlılıktı. Dorukhan, bence kendi kalesine atmadı.

Beşiktaş'ın kadrosu kendi ölçeğinde zayıfladı ama Türkiye ölçeğinde hala güçlü. Bir derinliği var. Beşiktaş taraftarının kızdığını tahmin edebiliyoruz Beşiktaş, Malatyaspor'un gerisinde, Malatya'dan daha mı kötü kadrosu. Belki bu hafta Konya geçecek, onların kadrosu daha mı iyi? Eksik olduğu pozisyonlar var ama asıl sorun kararlılık. Karius'a ülkesinde önündeki oyuncular iyi miydi diye sorsalar, kim oynadı der. Önündeki ikili hangisi, Karius bilmiyor. Forvet kimdir o da belli değil. Sağ tarafta Quaresma, sağbek Gökhan Gönül, kalede Karius... Gerisi belli değil.

"Roco buralarda mı?"

Bugün bir sakatlık oldu, mecburen değişiklik oldu ama o değişiklikten sonra Medel ve Necip stoperde oynadı. Aynı ikili başka maçta orta sahada oynadı. Roco buralarda mı? Orijinal defans varken başka özellikte olan oyuncuların oynamasının bir mantığı vardır herhalde.

Babel ve Talisca oynarken onlara daha yaklaşan bir oyuncuyla kombinasyon yapılabiliyordu. Babel'in olmaması bir seçenek daha az Ljajic için. Birlikte oynamak için Babel önemli.

Erzurum'un golünde Necip'in topa vuruşu savunmacı vuruşu değil. Necip attırdı diyebiliriz.

Dorukhan'ın her topta kaleyi bulması tesadüf değil. Durması gereken yeri biliyor.

Quaresma'nın kırmızı kartı hakkında...

Öfke ile yapılmış bir hareket. Genelde gördüğü kırmızı kartlar da böyle. Hırs iyidir ama ölçülü bir hırs lazım.

5 dakikalık özette son yarım saatte Beşiktaş'ın pozisyonlarında Burak Yılmaz yerine oynayan oyuncular gördük mü? Her oyuncu değerlidir ama 60'tan sonra oyunu güçlendirmek midir amaç yoksa gol bulmak mıdır? Gol bulmak ise gole daha yakın oyuncuyu oynatmak gerekir. Gol lazımsa golcü sahada olmalıydı.

Senin için hazırladığımız haberler