Önder Özen: Damien Comolli’nin dörtten fazla transfer yapacağını düşünmüyorum

08.07.2018 - 21:54 | Son Güncellenme: 08.07.2018 - 22:34

Önder Özen: Damien Comolli’nin dörtten fazla transfer yapacağını düşünmüyorum

beIN Sports yorumcusu Önder Özen, gündeme ve transfer dönemine dair açıklamalarda bulundu.

Özen' in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Comolli'nin dörtten fazla transfer yapacağını düşünüyorum

''Mevcut kadro üzerinden devam edeceklerdir. Açıkçası sayın Comolli'nin dörtten fazla transfer yapacağını düşünüyorum. Maksimum dört tane, minimum üç tane alır beşinci oyuncu alınmaz diyorum.''

Tolga sakat, rehabilitasyonu bittikten sonra kampa gelecektir

''Tolga sakat, rehabilitasyonu bittikten sonra kampa gelecektir. Bu tip oyunculardan her sezon biraz daha üstüne koyması lazım. Hatta Milli Takım için bunu beklemek lazım.''

"Tarık Çamdal geldiği günden beri tercih edilmedi"

''Tarık Çamdal geldiği günden beri tercih edilmedi. Genç bir oyuncu değil, oynamadığı ve yeteri kadar performans vermediği için eleştiriliyor. Oyuncunun zaten kontratı var. Bu oyuncunun 1.6 milyon euro kontrat verilmiş ve zorla yaptırılmadı bu kontrat. Doğal olarak bu şansı aramaya devam ettirmek ister tabii.''

"Denayer'den önce birinci stoper"

''Sunderland yıllardır defansif ve kümede kalmaya çalışan bir takım. Denayer'den önce birinci stoper kim yani patron kim onu bulması lazım.''

"Vida birinci maçtan itibaren çok iyi oynadığı gördük"

"Vida yıllarca D. Kiev takımında görev yaptı. Oynadığı dönemde zaten savaş çıkmıştı. Güney kısımlarda maçlar yasaklanmıştı. Bu durumdan çok etkilenen takımlardan birinde görev yapmıştı. Şakası yapılacak bir konu değil sonunun nereye gideceğini kestirememiş bana göre.

Vida birinci maçtan itibaren çok iyi oynadığı gördük. Çok zor bir partner ile oynuyor bir de. Lovren mesela kötü oyuncu değil ama ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir isim. Lovren'i bile toparladı Vida. Son iki maçta ise sahanın yıldızları arasındaydı. Üstüne gol attı hem de çok iyi penaltı kullandı."

Tosic, Babel, Adriano, Pepe, Cenk bedava geldi Beşiktaş'a

"Beşiktaş bilinmezi çok olan oyunculardan bayağı iyi verim aldı. Mario Gomez mesela bir çok ameliyat yaşamıştı. Beşiktaş buraya Tosic, Babel, Adriano, Pepe, Cenk bedava geldi ve hepsi paraya çevrilecek isimler. Beşiktaş bu oyuncuları çok iyi aldı.

Quaresma artık bir daha Dünya Kupası ya da Avrupa Şampiyonası gidemeyecek. Bu nedenle biraz rasyonel düşünmesi lazım Beşiktaş taraftarının. Bu sebeple eğer varsa bir teklif taraftarın buna gönül rızası göstermesi lazım."

"Beşiktaş'ın Şenol Güneş hamlesi doğru oldu"

"Beşiktaş'ın Şenol Güneş hamlesi doğru oldu. Daha önce şampiyonluğu olmayan bir teknik adam ile üst üste iki sezon şampiyonluk hem de oyun farkı ile geldi. Bir sürü oyuncu gelişim gösterdi. Yaşı ilerlemiş oyuncular bile gelişim gösterdi ise Orkan burada kalmalı ve süre almalı. Şenol Güneş'in elinde devam etmeli."

Beşiktaş grup aşamasını üç maçta bitirebilir

"Beşiktaş bu sezon bana göre UEFA Avrupa Ligi'nde en az yarı finale kadar gidecektir. Beşiktaş en az 50 maç oynayacaktır. Donetsk gibi puslu bir şehir bile Avrupa Ligi kazanıyorsa İstanbul gibi cennet bir şehir yine kazanması lazım. Beşiktaş seri başı olacak. Beşiktaş grup aşamasını üç maçta bitirebilir, kendi fikstürünü kendi rahatlatabilir. Beşiktaş son 32 turunda tek maçta turu alabilir."

"Öze dönerek yerel rekabette güçlü rakipleriniz varsa geçme şansınız yok"

"Trabzonspor takımında en büyük sorun, şampiyonlukların çok gerilerde kalması ve 'mit' haline gelmesi oldu. Herkes odaklanamıyor, bir bütünlük içinde devam edemiyorlar. Athletic Bilbao 2000'li yıllarda Real Madrid ya da Barcelona'yı ligde geçemez ama belki Avrupa'da final oynar. Öze dönerek yerel rekabette güçlü rakipleriniz varsa geçme şansınız yok. Öze dönerek kadroyu güçlendirirsiniz ama tamamen başarıya ulaşamazsınız."

Yusuf ve Abdülkadir mutlaka korunmalı

Trabzonspor'un şampiyonlukları sonrasında iki tane efsanevi kadrosunu oldu. Mesela 1996 kadrosunda Ogün, Lemi, Hami gibi büyük kısmı bölgenin oyuncuları olan hatta Shota ve Archil gibi yine bölgenin insanı oyuncuları vardı. Yusuf ve Abdülkadir mutlaka korunmalı ve tutulmalı ama bu oyuncuların yanına iki üç oyuncu her sene eklemesi lazım.

Yüksek irtifada en az 3 hafta kalınmalı akut uyum sağlanması lazım için. Burada kalite artıyor. Her sene Almanya'da fuar olur uluslararası spor ürünleri fuarı olur. Yüksek irtifa odaları vardır bunların çok büyük maliyeti yoktur. Döndüğünü zaman 15 dakika depal atsa açma germe antrenmanını yapsa yeter. Japonya ve G.Kore mesela ada ülkeleri ama fark yarattılar. Bir hafta, 10 günlük Avusturya kampları yeterli olmaz

Senin için hazırladığımız haberler