Önder Özen: Galatasaray’ın en büyük şansı Fatih Terim’dir

02.09.2018 - 00:02 | Son Güncellenme: 02.09.2018 - 03:02

beIN Sports yorumcuları Tugay Kerimoğlu ve Önder Özen, Trabzonspor - Galatasaray maçını değerlendirdi!

Önder Özen: Galatasaray’ın en büyük şansı Fatih Terim’dir

Tugay Kerimoğlu ve Önder Özen,  Trabzonspor'un iç sahada Galatasaray'ı 4-0 mağlup ettiği maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. 

beIN Sports'da yayınlanan beIN Asist programında konuşan Tugay Kerimoğlu ve Önder Özen'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Kerimoğlu: 'Bırakın bu işi Ünal Hoca yapsın'

Trabzonspor'un galibiyeti çok istediğini belirten Tugay Kerimoğlu, "İsteyen, arzulayan aç bir Trabzonspor vardı. Bunu keyifli bir oyunla, Galatasaray’a alan bırakmadan, kontra oyunu çok iyi uygulayan bir takım vardı. Ünal Karaman’ı ve ekibini tebrik ediyorum. İnşallah böyle devam ederler, ligin tadı da farklı olur. Bırakın bu işi Ünal Hoca yapsın. İyi bir kültür. Mücadele ruhu her zaman olmak zorunda. 2-0, 3-0 gibi skorlardan geri dönüşler vardı" dedi. 

Ünal Karaman ve Nwakaeme sözleri...

Ünal Karaman ve  Nwakaeme'ye ayrı bir parantez açan Önder Özen, "Trabzonspor açısından görkemli bir galibiyet. Ünal Karaman açısından da harikulade bir başlangıç. Bu maç, ligde var mıyız, yok muyuz, yukarıya yarışacak mıyız maçıydı. Hamleleri Ünal Hoca doğru yaptı. Galatasaray’da üretkenlikten uzak bir hücum hattı vardı. Vurdumduymaz bir Belhanda vardı. İkinci gol de günün özetidir. Ceza sahası içinde 4 tane Trabzonsporlu ve Galatasaraylı oyuncular vardı. Bir laf vardır, benim için dövüşürsen, senin için dövüşürüm diye… Galatasaray’da yenilen gollere tepki yoktu. Kırmızı karta da yoktu. 10 kişi kaldıysan, 11 kişilik koşacaksın. Bazı maçlar mücadele ile idare edilir. Nwakaeme her zaman scout ekipleri tarafından sıkça takip edilirdi. İsrail’e gidişini anlamlı bulmamıştım. Bu tarafa gelişini de geç buldum. Son senelerdeki rakamları çok yüksek değil. İsrail Ligi’nde 16-17 gol atıyor, Türkiye’de bunun yarısına gelir. Ama burada mükemmel başladı" ifadelerini kullandı.

'Fatih Terim Gomis’i göndermek istememiştir'

Gomis'in ayrılışından da bahseden Tugay Kerimoğlu, "Belhanda bugün kırmızı kart gördü. Böyle ucuzca bir şekilde kırmızı kart görülmez. Savunma da sezonun başından beri problemdi. Fatih Terim de bunu söylüyordu. Başka bir şey söylemeye gerek yok zaten. Teknik direktörlerin planları vardır. Yönetime herhangi bir şekilde talep etmediği sürece müdahale olmaz. Fatih Hoca ister ve size liste verir. Bugün Gomis’i gönderiyorsunuz. Emin olun Fatih Terim Gomis’i göndermek istememiştir. İçeride sorunlar olur ama çözülür. İstek ve arzuları doğru karşılamak zorundasınız. Elinizde bir Eren bir de Muğdat var diyorsunuz. Defansa dönüyorsunuz. Herhalde Serdar ve Ahmet oynar diyorsunuz. Hocanın eli de kuvvetli değil. Oyuncu kalitesi çok önemli. Karşında bir bakarsın Gomis vardır, “Aaa Gomis” dersiniz. Siz Fatih Terim’i ne zaman getirdiniz? Hocanın tarihinde yoktur öyle sonradan gelmek. İlk geldiği günden itibaren hoca eksikleri söyledi. Bunu da unutmamak gerek. Eylemi yapacak olan top değil, oyuncudur. Maicon, duygusal olabilir ama Şampiyonlar Ligi’nde çok ağır şeyler yaşarsınız. Bu böyledir" diye konuştu.

Galatasaray'ın en büyük şansının Fatih Terim olduğunu belirten Önder Özen, "Galatasaray’ın en büyük şansı şu dönemde Fatih Terim’dir. Gomis gittikten sonra kanal kanal, gazete gazete dolabilirdi. Ben istiyorum ama almıyorlar diyebilirdi. Ama Fatih Terim kulübün temsil müessesesi. Fatih Terim’in içeride olmadığı senaryoda bile temsilcisi. Bir başkası olsa çok fazla şikayet edebilirdi. Yönetimin de haklı tarafları olabilir. Ters takvimli ligler var. Galatasaray’ın da bir scout ekibi var. 31 Aralık’ta biten kontratlar, ayrıca Aralık’ta biten kontratlar… Bir sürü oyuncu bulabilirsiniz. Bir yedekleme olmadan Gomis’in satılması… Bunu anlamıyorum. Şampiyonlar Ligi oynayacaksınız. İki tip Şampiyonlar Ligi hikayesi var. Gruplarda çok temaslı oyunlar çıkmıyor. Ama elemelerde başlıyor o işler. Skor satın aldın mı? Rodrigues, Onyekuru, Muğdat, Emre Akbaba… Bunların yüzü dönük kaleye. Emre’yi de içine alan bir orta saha hayal edelim. Çalımcı, dengeyi bozan oyuncuyla da 11 kişinin yüzünü döndürüp oynatabilir. Ama antrenörü buna mecbur etmemek gerek. Elinizdeki malzeme bu. Galatasaray savunmada bazı alarmlar verdi. Fatih Hoca’nın başı bu anlamda biraz ağrıyabilir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın defans hattından da bahseden Tugay Kerimoğlu, "Galatasaray’ın ilk yediği golde problemler var. Maicon’un aldığı pozisyon ortada. Eylemi yapacak oyuncu diyoruz. Ahmet, Maicon, Mariano… Gözü topta olan futbolcular var. Maicon, oyuncuyu önüne alabilse sıkıntı yaşamayacak. Geriye dönüşlerin zayıf olması dikkat çekici. Yusuf pası verdi, daha sonra o bölgeye Ahmet’in gitmesi gerekiyor. Peki topa kim gidiyor?  Nagatomo. Sonra fotoğraf ortada. Topu kaptırmışsın, kontrolünden çıkmış. Bir mantığını anlattsın. Aptalça bir hareket yapmak herkesin emeğini hiçe saymak oluyor. Bunu gerçekten bir mantıklı şekilde anlatsın Belhanda. Demek ki kendisini kontrol edemiyor.  Esas sıkıntı Mariano’da başlıyor. Etkili bir kanat oyuncusu sizi her türlü ekarte eder. “Üstüme gelerek çalım at, beni geç” diyor. Sarı kartı olduğu için de rakibe müdahale etmiyor. Maicon da kendi yetenek ve vücut dilini iyi biliyor. Tek hamleli bir oyuncu ve tek hamlede kazanırım dedi. Kademeli gitsen bir sıkıntı olmuyor. Bu takıma Bülent Korkmaz’ı çağırmak lazım. Ortaya vücudunu atıyor. Öyle değil mi? Popescu öyle profesyonelce fauller yapıyordu ki anlayamıyordun. Bugün biz de oynayalım, bize de baskı olmasın iyi oynarız. Sosa’ya da baskı yoktu." açıklamasında bulundu.

Galatasaray'ın karşılaşmada kötü olduğunu belirten Önder Özen, "Bu maçta sahada iyi bir Galatasaraylı görmedim. Takımın durumu ortadaydı. Emre’nin de. Rodallega’nın pozisyonuna gelince… Faul düdüğü çalması gerekiyor. Rodallega istemeyerek yapsa bile yaralayıcı bir hareket oluyor. Bunun karşılığı da sarı karttır. Trabzonspor bu maçta çok rahat servisler yapabiliyor. Son atılan dördüncü golde ortayı yapan da vuran da çok rahat. Galatasaray’ın savunmacaları oyunda değil. Galatasaray savunması tam anlamıyla etkisiz. 6 kişi olsa bile etkisiz. Trabzonspor için asıl soru; şampiyon olur muyum, olmaz mıyım değildir. Bu kadro beni yarıştırır mı? Rodallega, Burak gelecek… Bu oyuncular sizi yarıştırabilir. Kucka, Abdülkadir, Sosa, Yusuf… Sizi yarıştırabilir. İyi bir Onur da sizi yarıştırır. Yeni oyuncular arasında da çok iyi ayakları olan futbolcular var, Hosseini gibi." dedi.

Tugay Kerimoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Kafa olarak oyun içinde olmanız lazım. Olmazsanız sıkıntı yaşarsınız. Ben İngiltere’de oynadım. Bir stoper gittiğinde, kademe anlayışını çalıştırıyorlar. Galatasaray’da bir pozisyon var, desteğe gelen oyuncu belli. Futbolcunun ne tarafa da gideceği bellidir. Bu maçta Galatasaray’da bir gariplik, kopukluk vardı. Fatih Terim çok güzel dersler çıkartır (gülerek). Kişi kişi tek tek anlatır, izah eder. Kendisinin de söylediği gibi, “Bir sezon içinde yapılabilecek tüm hataları yapmak” cümlesi saha içindeydi. Fatih Terim, bu hafta içinde nazikçe(!) uyarır ilgili futbolcuları"

Senin için hazırladığımız haberler