Önder Özen o kavgayı anlattı: "Aziz Yıldırım haklıydı..."

04.06.2021 - 12:53 | Son Güncellenme: 04.06.2021 - 14:07

Bir dönem Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa ve Göztepe gibi camialarda görev alan Önder Özen, yıllar sonra çok konuşulacak itiraflarda bulundu. İşte detaylar...

Önder Özen o kavgayı anlattı: "Aziz Yıldırım haklıydı..."

AJANSSPOR - HABER

 

Fenerbahçe'de Christoph Daum, Luis Aragones ve Zico gibi isimlerle çalışan Önder Özen, YouTube yayıncısı Atakan Kurt'un kanalına konuk oldu. Son dönemde adı Fenerbahçe sportif direktörlüğü ile anılan Özen, Türkiye'de Fenerbahçe dışında Beşiktaş, Kasımpaşa ve Göztepe gibi ekiplerde de çalışmıştı. En son, 2015-16 sezonunda 2 ay kadar Göztepe'yi idare eden antrenör, bir süre önce televizyondaki işinden de ayrıldı. İşte, emektar futbol insanı Önder Özen'in açıklamalarından satır başlıkları.

"Daum belediye başkanı gibi bir adamdı..."

Fenerbahçe'de 6 yıl süreyle çalıştığını söyleyen Önder Özen, yardımcı antrenörlüğünü yaptığı kulübün eski teknik direktörü Daum için: "Tesisin içerisindeki her şeye hakim. Her konuda fikri olan, son derece zeki ve entelektüel bir insan. İyi yetişmiş bir insan. Daum belediye başkanı gibi bir adamdı. Oyuncularla mesafeliydi. Odasında da böyle bir uyarı vardı. Fenerbahçe'de çalışırken Christoph Daum'un kurduğu sistemin tıkır tıkır işlediğini gördüm. Kulübe kimlik ve kültür açısından bir şeyler kattı." ifadelerini kullandı.

"Zico oyuncuları cesaretlendirdi..."

Zico'nun Daum döneminden kalan sistemin dışında; oyuncuları özgüvenli oynamaya teşvik ettiğini söyleyen Özen: "Zico rakip tanımıyordu. Rakip seçen biri değildi. Futbolcuları cesaretlendiriyordu. İngiliz takımları çıktığında herkes çekinirken o 'İngilizler beni yenemez. Ben her zaman onları yenerim.' şeklinde konuşuyordu. Bir gün ben de sordum. Chelsea maçı öncesi bir toplantı vardı. 'Evet beyler 5 maç kaldı.' dedi. Ben de içimden hesaplıyorum. Chelsea maçından sonra içerde Ankaraspor maçı var. Hangi 5 maç olduğunu düşünüyordum. Zico, 'Moskova'daki finale 5 maçımız kaldı.' Hakikaten öyleydi." şeklinde konuştu.

"Anelka boyalı kuş gibiydi..."

Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı Anelka için Önder Özen: "Süper star bir oyuncuydu. Ama bize yaramaz diye düşündüm. Egoları olacağına inandım." dedi. Özen: "Fenerbahçe malzemeleri giymiyordu. Boyalı kul gibiydi. 'Yönetilemiyor' havası yaratmaya çalışıyordu. Volkan abi, Anelka'nın antrenmanda giydiği beyaz tişörtleri alıp Fenerbahçe ürünü haline getirmişti. Bizim snop zannettiğimiz Anelka, idmanda cezasını da çekiyordu. Basına açık antrenmanda sesini hiç çıkartmadı." ifadelerini kullandı.

"Zico'nun abisi yanlış anladı..."

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın Zico'nun abisi ile kavgaya tutuştuğunu anlatan Özen: "O konuda başkana haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Başkanın gözlem gücü çok iyiydi. Başkan geldi, tamamen iyi niyetle. Biz gruptan çok rahat çıkacaktık. Volkan'a eğildi, "Oğlum sakin ol." dedi. Bunlar olurken Zico'nun abisi yanlış anladı. Taktik veriyor diye düşündü. Ama o tamamen yanlış anlamaydı. Başkan o konuları bilir. Neyse çok büyümeden konu sonlandı. Bana göre Zico'nun abisi hata yaptı. Tam kavga gibi olmadı ama biraz şiddetliydi. Basına farklı yansıdı tabii. Zico'nun abisi o olaydan sonra takımdan ayrıldı. Kontratı devam ediyordu ama çalışmadı. Zico da takımdan ayrıldı." cümleleriyle anlattı.

"Atiba, tertemiz bir transfer hikayesiydi..."

Beşiktaş'ta 1 sezon kadar sportif direktörlük yapan Önder Özen, Atiba Hutchinson'un PSV Eindhoven ekibinden transferine ilişkin: "Atiba yıllardır başarıyla futbol oynuyor. Bana göre, tertemiz bir transfer hikayesiydi. Onun için 5-6 milyon Euro konuşuluyordu. Ben işin içinden çıkamayacağımı anlayınca Erdal Torunoğulları'ndan yardım istedim. Erdal bey, menajer masraflarını aradan çıkarıp direkt Atiba ile temasa geçti. Uzun süre Hollanda'da kaldı. Ne yaptı ne etti o işi bitirdi. Çok büyük bir kazanımdı bizim için. Beşiktaş, bu transferde imza parası vermedi." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler