Önder Özen ve Tugay Kerimoğlu, Galatasaray-Porto maçının ilk yarısını değerlendirdi

03.10.2018 - 23:01 | Son Güncellenme: 04.10.2018 - 02:01

Önder Özen ve Tugay Kerimoğlu, Galatasaray-Porto maçının ilk yarısını değerlendirdi

Önder Özen ve Tugay Kerimoğlu, Porto-Galatasaray Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısını değerlendirdi.

'İlk yarıda bir gol Galatasaray'ı çok farklı seviye getirebilirdi'

Şampiyonlar Ligi'nin favorileri ancak burada bu kadar fazla net pozisyon bulabilirler. Galatasaray çok pas yapmasa da çabuk oynadı Koşu istatistiklerinde Porto'nun katettiği mesafe fazlaydı. İlk yarıda Galatasaray için tek eksik goldü. İlk devrenin adamı Iker Casillas'dı.  Bizim için her şey yolunda gidiyor. İlk hamleyi onlar yapacaktır. Oyunu temelden değiştirebilirler. Galatasaray pozisyonu oluşturdu, iş kaleye topu götürmek. İlk yarıda bir gol Galatasaray'ı çok farklı seviye getirebilirdi.

'Gol gelecektir'

Oyun temposunu istediği gibi yöneten bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen bir Galatasaray vardı. Rodrigues'in Nagatomo'yu yalnız bırakmaması lazım. Alışıla gelmişin dışında bir Galatasaray vardı. 2. yarıda kontratak düşüncesi daha fazla olacak. Muslera'nın performansı da önemliydi. İkinci yarının ilk yarıdan farklı olacağını düşünmüyorum. Porto'nun defans hattında açıklar olacaktır. Galatasaray böyle oynadığı sürece ikinci yarıda gol gelecektir. Porto bugün beklentilerimizin üzerinde değil. Bugün önemli olan puan ya da puanlarla dönmek.

Tugay: Bazen yenilmeniz kötü oynadığınız anlamına gelmez

Bazen yenilmeniz kötü oynadığınız anlamına gelmez. Bugün Galatasaray çok iyi bir oyun oynadı. Maç öncesi duran toplar için eşleşme listesi yapılır. Maicon'un adamını kaçırdığını görüyoruz. Maicon pozisyonda çok geride. Maicon'un pozisyon hatası var. Maxi Pereira'nın Serdar Aziz'e yaptığı hareket net penaltı. Fatih Terim'in iç sahada aynı sistemle başlayacağını düşünmüyorum. Belhanda'nın bu davranışını kabullenemiyorum. Bu camiayı sana anlatamamışlar. Biz de o formayı giydik. Belhanda'nın keyfi yerinde umursamıyor. Hayatım boyunca böyle olamadım. Belhanda'nın ismini bugün sahada 70-75 dakika boyunca iki kez duydum.

 

Önder Özen: Galatasaray'ın duran top sıkıntısı var

Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Gol ikinci yarıda erken geldi. Maicon'un rakibiyle arasında mesafe çok. Galatasaray'ın duran top sıkıntısı var. Galatasaray'ın bu oyunu deplasman maçları için referans olabilir. Belhanda, Galatasaray'a geleli 14-15 ay oldu. Bir tane maç al! Bunu istemek bu taraftarın hakkıdır. Senin sırtında 10 numaralı forma var. Sinan 3 tane pozisyon buldu. Sinan'la ilgili olumlu izlenimler aldım. Senin bakış açın Galatasaray'a hizmet etmek. Bazı oyuncuların bakış açısı Galatasaray'ın oyuncuya hizmet etmesi.

Senin için hazırladığımız haberler