Önder Özen'den Fenerbahçeli yıldıza Nikola Jokic benzetmesi!

Furkan Sönmez
02.03.2024 - 22:32 | Son Güncellenme: 02.03.2024 - 22:51

Ünlü yorumcu Önder Özen, VOLE Youtube kanalında Fenerbahçe'nin deplasmanda Hatayspor'u 2-0 yendiği maç hakkında yorumlarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Önder Özen'den Fenerbahçeli yıldıza Nikola Jokic benzetmesi!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 28. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Hatayspor'u Osayi Samuel ve Cengiz Ünder'in golleriyle 2-0 yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Sarı lacivertlilerin, Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadan Hatay virajını aşması hakkında Önder Özen, VOLE Youtube kanalında değerlendirmelerde bulundu. 

"Edin Dzeko, Nikola Jokic gibi"

Fenerbahçe'nin 37 yaşındaki Boşnak golcüsü Edin Dzeko'ya bir benzetmede bulunan tecrübeli yorumcu Önder Özen, "Bir ısı haritası yapsalar ve pas bağlantıları görülse Dzeko’yu o zaman daha iyi anlayacağız. Benzetmemi lütfen abartılı bulmasınlar, stilini benzetiyorum. Dzeko, Jokic gibi. O da 5 numara ama aynı zamanda oyun kurucu. Neticede bir dünya oyun kurucusu olan takım Fenerbahçe. Ona rağmen en iyi oyun kurucusu Dzeko. Milli takımı için de öyle. Muhtemelen Inter için de öyleydi ki, Şampiyonlar Ligi finalinde 37 yaşındaki Dzeko oynadı, Lukaku yerine" yorumunu yaptı.

"Oyuncuların planı bu"

Fenerbahçe'nin oyun planı hakkında değerlendirmelerde bulunan 54 yaşındaki yorumcu, "Fenerbahçe’de Ferdi ve Tadic oyun kurucu, Osayi sprinter, İrfan'da oyun kurucu olunca güç yarı yarıya oluyor. Bu yüzden gücün tamamı olan sol taraftan geliyor Fenerbahçe. Dzeko da hep oraya devriliyor. Fenerbahçe ne zaman soldan gitse, sezon başından beri gol hep sağda var. Hep bir yerde boşluk yaratmaya çalıştı Fenerbahçe. Antrenör ekibini de pas geçmeyelim. Onlar da 'Yok öyle yapmayın' dememiş. Demediği haftalarda Fenerbahçe, filmi çok rahat döndürdü. İki oyun kurucu fazla olur bizim ligimize, iki sprinter de işe yaramaz. İrfan’ın arkasında Ferdi veya Gökhan Gönül tarzı bir futbolcu olsa bu sefer goller soldan gelecek. Bunların hiçbiri sürpriz değil. Sürpriz değil derken oyuncuların planı sürpriz değil. Oyuncuların planı bu" dedi.

"Bu ikiliyi ayırmamak gerekiyor"

4 ay sonra Fenerbahçe formasıyla ilk 11'de yer alan Brezilyalı stoper Rodrigo Becao için yorumlarda bulunan Önder Özen, "Becao, dönüş maçı için harika döndü. Şu anda iyi durumda olmadığını görüyoruz. Bıraktığımız Becao değil. Pas metrajının uzadığını gördük bu maçta. Asıl özellikleri daha tam yüklenmedi. O birkaç maç sonra yüklenecek. Asıl soru, yüklendikten sonra final bölümünde Djiku ile beraber oynatılacak mı? Bu ikiliyi hiçbir koşulda ayırmamak gerekiyor. Becao ve Djiku’nun buluşması Fenerbahçe’nin oyununu yükseltmesinin belirtisi olacak, en azından benim için" ifadelerini kullandı.

"3 Temmuz'dan sonra bir anda dağılan bir takım var"

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yaşaması gerektiğini belirten ve taraftarlarıyla Bağdat caddesinde kutlama yaptıktan sonra eski Fenerbahçe'nin kendisine geleceğini düşünen ünlü yorumcu Özen, şu cümleleri kullandı: "Benim zamanımda Fenerbahçe’nin şampiyonluk zili vardı, kapattılar sonra. Futbol dışı şeylerle de alakalı sadece futbolla izah edemeyiz. 3 Temmuz’dan sonra bir anda dağılan bir takım var. Orada şampiyon sporcular vardı. Bir anda bir dönüşüme gitmek, ekonomik kriz yaşamak, sosyal bir kriz yaşamak, bu sizi anksiyete sahibi yapar. Panik atak rahatsızlığı yaşarsınız. Fenerbahçe, biraz öyle oldu. 'Yine mi olmayacak?' sorusu oluştu. Genç kardeşlerimize anlatamıyoruz bu durumu. Benim kafamdaki Fenerbahçe, çocukluğumdan itibaren her koşulda işi görür. Arkada kaldıysa yetişir, önde gidiyorsa dönüp arkasına bakmaz.

Böyle düşünen insanlar, o zilin sesini duyarlar ama o zilin sesini duymayanlara çan da çalsanız onu duyuramazsınız. Fenerbahçe, o dönüşümü mecburen yaşamış bir kulüp. Dolayısıyla genetik yatkınlığına sarılmak zorunda. 1 senelik kadrolara ihtiyacı vardı Fenerbahçe’nin çünkü zilin sesini duymak için 1 şampiyonluk gerekiyordu. Geçen seneki Türkiye Kupasının önemsememin sebebi şu; kutlama lazımdı Fenerbahçe’ye. Taraftar, Bağdat Caddesi’ni doldurmadı belki ama oyuncular doyasıya kutladı. O kutlama, Ferdi’nin bugünkü öz güvenini besleyen unsurlardan bir tanesi. Kupa şarttır, lazımdır. Kupa vitamindir, K vitamini. Bir de Z vitamini de olacak o da zil. Her kupa zili çaldıracak. Oyuncular duyar bu zili."

"Güven ortamı asla oluşmayacak"

Futbolda güven ortamının oluşmayacağını belirten ve son zamanlardaki gergin ortama değinen 54 yaşındaki Önder Özen, "Güven ortamı asla ve asla oluşmayacak. Önümüzdeki sene daha da güvensiz olacak. Bu artarak devam edecek. Bu sadece futbolla alakalı bir güven durumu değil. Toplumsal olarak bir güven problemimiz var. Futbolda en ciddi yansımalarını da görüyoruz. Alt liglerde de bu yaşanıyor, bunları da görüyoruz" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler