Önder Özen'den Fenerbahçe'ye 8 kritik soru! Fenerbahçe iç sahada...

Cem Ergün
24.02.2024 - 23:27 | Son Güncellenme: 25.02.2024 - 00:52

Süper Lig'de Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Mücadelenin ardından Vole YouTube kanalında Önder Özen Sarı-Lacivertlileri değerlendirdi.

Önder Özen'den Fenerbahçe'ye 8 kritik soru! Fenerbahçe iç sahada...

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa'yı son dakikalarda bulduğu golle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Sarı-Lacivertlilerin performansını Vole YouTube kanalında Önder Özen değerlendirdi. İşte detaylar...

Önder Özen'den Fenerbahçe'ye 8 soru!

Önder Özen, Fenerbahçe'yi şu sözlerle değerlendirdi: "Fenerbahçe, iç sahada yok. Bu bir Kadıköy maçı gibi değil. 8 tane soru soruyorum. 205 ülkenin 205’inde de iç saha maçından önce soyunma odasında şu konuşulur. “ilk 15 dakika basıyoruz” Diğer soyunma odasında da “aman ha, ilk 15 dakika gelecekler üzerimize sakin oluyoruz” bu konuşulur. Böyle mi olmuş? Olmamış. Ne olmuş? İlk 15 dakika Fenerbahçe 2 defa gitmiş rakip kaleye. Birinde Ferdi kombinasyonuyla götürmüş kaleye, diğeri de kapıp götürülmüş. Şampiyonluk yarışında böyle bir başlangıç olmaz. İlk yarı, 6 şut Fenerbahçe, 7 şut deplasman takımı. Olmuş mu? Olmamış. Geldik, neden olmamışa. Kasımpaşa takımı önde baskı yapıyor. Pasla kırabiliyor musunuz presi? İyi çıkabiliyorsanız kırarsınız. Onu yapamadınız. Var mı bunu yapma imkanınız? Var, kulübede oturuyorlar. "

"Mert Müldür illegal bir suça mı karıştı?"

Önder Özen, Mert Müldür hakkında şu sözleri söyledi: "İkinci soru, Mert, illegal bir suça mı karıştı? Bir suç mu işledi? Ağzı var dili yok çocuğun. Takımın en iyisiydi. En formda oyuncusuydu. En aklı başında oyuncusuydu. Çabuk, hareketli, kıvrak, üretken, defansif arzusu, ofansif gücü, asisti her şeyi vardı ya. Yanlış bir şey mi yaptı? Yanlış yere mi park etti Samandıra’da? Olacak iş değil."

"İki defansif orta saha ile amaç ne?"

Önder Özen, Fenerbahçe'nin ilk 11'i hakkında, "Üçüncü soru, iki defansif orta saha ile amaç ne iç sahada Kadıköy’de. Ya Kadıköy’deki en büyük güç o 45 bin kişi. 1 tanesi bile fazladır. Büyük takımlar 3 tane 8 ile oynarlar, 1 tane 10 numara ile oynarlar. 2 tane itiş kakış yapan adamla çıkılmaz iç sahaya. Ayrıca madem böyle çıktın, bunları birbirinden ayır. Üst üste çıkmasınlar." dedi.

"Dördüncü soru: Analiz"

Özen, Fenerbahçe'nin yediği golü şu sözlerle anlattı: "Dördüncü soru analiz, Kasımpaşa korner atacak, içe kavis çok belli biliniyor. İzleyince biliyorsunuz. Yahu bir bakın Porozo’ya 1.91 boyunda bir adam koşu ile geliyor dışarıdan. Karşısına ilk çıkan oyuncu hava topuna çıkmayan Tadic. İkinci çıkan da Djiku ama iş işten geçmiş."

"Gol lazım değil miydi?"

Özen, Sarı-Lacivertlilerin oyuncu değişikliği hakkında, "Soru beş, 1-0’a kadar aynı takım Krunic, İsmail. 1-0’dan sonra Krunic çıkıyor, Szymanski giriyor. O 2 dakikada mı lazım gol, daha önce lazım değil miydi?" ifadelerini kullandı.

"Serdar Dursun diye bağırıyor"

Özen, oyuncu değişiklikleri hakkında sözlerine şöyle devam etti: "Soru altı, Rize’de saha, zemin, hava ve skor avaz avaz bağırıyor. Serdar Dursun diye bağırıyor. Havadaki top değerli Rize’de. Burada bağırıyor, yerdeki top değerli. Siz yerdeki topun en kıymetli olduğu son bölümde havadan yukarı bakacak bir adamı alıyorsunuz doğru mudur?"

Önder Özen'den hücum eleştirisi

Önder Özen, Fenerbahçe'nin hücum planını şu sözlerle eleştirdi: "Soru yedi, Fenerbahçe geliyor, artık tek kale yaptı, riskler aldı. Artık Mert Hakan Yandaş bitti, nefes alamıyorlar, Tadic nefes alamıyor hep soldan oynuyorsunuz. Bir defa da sağa dönün. Orada 17 yaşında bir çocuk oynuyor. 17 yaşındaki çocuk iyi oyuncu, olacak da ama yavaş ve manevra problemleri var. Ayakları çabuk Mert bekliyor kenarda ama manevrasız oyuncuyu oyundan düşürecek başka bir oyuncu geliyor. Bu da başka bir soru."

"Penaltı içime sinmezdi"

Önder Özen sözlerine şöyle devam etti: "Penaltı pozisyonuna da gelecek olursam, bir taraftar olsam içime sinmezdi. Net kanıta ihtiyaç var. Bunlar konuşulur. Galibiyetinize gölge düşecekse eğer bunu istemezsiniz. 

En büyük gücü sağda Mert Müldür, solda Ferdi oluşturuyor. 5-6 aylık oyunda deşifre varsayalım oldu. 7-8 yıl birlikte oynayan ikililer var, deşifre olur tabii ki. Siz, Porozo’yu deşifre edememişsiniz mesela. 1.91’lik oyuncuyu deşifre edememişsiniz. Güçlü ikilileriniz varsa onları ayırmayın birbirinden. Ferdi-Tadic ikilisinin gücünün yetmeyeceği bir ikili yok ligimizde. Çok ciddi tempo farkı yaratmış olan, esaslı da savunma yapmış olan Mert Müldür’ün suçu ne? Bunu ben anlayamayacağım"

Senin için hazırladığımız haberler