Önder Özen'den flaş Oğuzhan sözleri! "Kötü performansının sebebi..."

13.05.2018 - 19:06 | Son Güncellenme: 13.05.2018 - 19:23

Önder Özen'den flaş Oğuzhan sözleri! "Kötü performansının sebebi..."

beIN Sports ekranlarında yayınlanan beIN FC programında Oğuzhan Özyakup'un peformansı tartışıldı. İşte Ajansspor'un derledikleri:

Güntekin Onay: Bir dönem Oğuzhan-Tolgay orta sahası ideal ikiliydi. Özellikle Oğuzhan'ın bu sezonki forması kendi kalitesinin altınd kaldı. Formunun dalgalanma eşiğinin minimum düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Oğuzhan çok sıradan bir oyuncu gibi görünüyor.

Önder Özen: Oğuzhan hiçbir zaman fizik olarak kendi olması gerektiği gibi olmayacak. Ortalama bir formu var. Onu futbolcu yapan fizik kalitesi değil. Ondan birinci talep edilen de fizik kalitesi değil. Birinci talep edilen saha içerisinde olması. Oğuzhan'ın fiziksel formu dalgalanmaz, ortalama bir formu var.

Oğuzhan'ın performansının düşük olması takım ile alakalı. Beşiktaş takımı Marcelo gittikten sonra yüksek atıp çıkmaya başladı. Oğuzhan'ın en büyük fark yarattığı sezona bakarsak pas ritmi çok çabuktu. Bu sezon başka bir oyun oynuyor Beşiktaş.

Bazı maçlarda ben Beşiktaş'taki orta saha oyuncularının havaya baktıklarını gördüm. Sebeplerden biri bu. Tek sebep değil tabi. Kendini fizik olarak geliştirmeli.

Oğuzhan'ın birine omuz vurup devirdiğini gördünüz mü? Oğuzhan gözüyle ve ayak içiyle oynar. Bu sene kötü görünmesinin sebebi sadece kendi performansı değil.

Bülent Korkmaz: Eğer belli bir yaşa gelmişseniz futbolunuzu geliştirmelisiniz. Bunun birçok örneği var. Oğuzhan hiçbir zaman üzerine koyup devam etmedi. Oğuzhan'ın oyunu yönlendirmesi gerekiyor. 

Senin için hazırladığımız haberler