New York Times'tan Çok Çarpıcı Filenin Sultanları Yorumu

Akın Ungan
03.09.2023 - 14:41 | Son Güncellenme: 03.09.2023 - 17:03

New York Times gazetesi Filenin Sultanları'nın sıradışı başarılarıyla ve tarzlarıyla ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan zor zamanlardan geçen Türkiye'nin ulusal gururu olduğunu yazdı.

New York Times'tan Çok Çarpıcı Filenin Sultanları Yorumu

AJANSSPOR HABER

Tarihinin ilk Avrupa şampiyonluğu için Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün saat 21.00'de Sırbistan ile karşılaşacak olan Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı; namı diğer Filenin Sultanları, ülkede olduğu kadar dünya medyasında da ses getiriyor. ABD'nin en etkili yayın organarından New York Times gazetesi, Filenin Sultanları'nın Türkiye'nin umudu haline dönüştüğünü yazdı.

Sıradışı ulusal gurur kaynağı

Gazetede yayımlanan yazıda Türkiye'nin İtalya'yı eleyerek adını finale yazdırmasının Türkiye'de büyük heyecan verici bir zafer olarak kutlandığına dikkat çekilerek, "Bu zafer Filenin Sultanları'nı tüm dünyayı cezbeden sıradışı bir ulusal gurur kaynağına dönüştürdü" yorumu yapıldı.

Zor zamanlarda parlak bir noktalar

Gazete bazı muhafazakâr kesimlerin kadın voleybolculara tepki duyarken, çoğunluğun ise onları ülkede kadınların güçlendirilmesinin mükemmel bir örneği olarak gördüğüne dikkat çekti. Yazıda, kadınların başarısının, yüksek enflasyon, siyasi kutuplaşma ve depremin yıkıcı etkisinden sonra yavaş yavaş toparlanan Türkiye'de parlak bir nokta olduğu vurgulandı.

İlgini Çekebilir
Kabilesi tarafından kucaklanmayan çocuk: Melissa Vargas
Habere Git

Kendi yaşam trazlarına bağlılar

Filenin Sultanları'nın Milletler Ligi'nde şampiyon olduğu da hatırlatılan yazıda, takıma sponsorluk desteğininin de patladığına işaret edildi. Yazıda ayrıca milli voleybolcuların giyim kuşamlarından saç renklerine ve duygusal ilişkilerine kadar sosyal medyadaki takipçilerini etkilediği kaydedildi. Milli takımı seviye atlatan Kübalı Melissa Vargas'a Türk vatandaşlığı kimliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiği hatırlatılan yazıda, "Yakın zamanda sahaya elektrik mavisi ya da açık sarıya boyalı saçlarıyla ve kulağının üzerinde mavi bir şimşekle çıktı" denildi.

Zehra Güneş: Atatürk'ün yolunda

Milli voleybolcuların modern bir yaşam tarzına vurgu yapılan yazıda Zehra Güneş'in "Türk kadınları olarak Atatürk'ün gösterdiği yola ışık tutarak gelecek nesillere rol model olmaya çalışıyoruz" sözlerine yer verdi. Bazı kesimlerin yaşam tercihleri nedeniyle hedef gösterdiği Ebrar Karakurt'a da dikkat çekilen yazıda, oyuncunun nefret söylemlerine maruz kaldığı kaydedildi.

Biyolog Duyan: Onlar savaşçı

New York Times gazetesi Filenin Sultanları'nı ele aldığı yazısında, İtalya ile oynanan yarı final mücadelesini izleyen biyolog Ceren Duyan'ın şu sözlerine de yer verdi: "Onlar savaşçı. Kadınların sporda veya başka herhangi bir yerde iyi şeyler yaptığını gördüğümüzde bizim de güçlü olabileceğimizi görüyoruz"

İlgini Çekebilir
Ebrar'dan maç öncesi flaş paylaşım: "Sesiniz duyulmuyor!"
Habere Git

Demir: Ablalarını rol model alıyorlar

Filenin Sultanları'nın başarılarıyla yankı uyandırdığı ve böylece Türkiye'nin küresel ölçekte kendini göstermesine vesile olduğu belirtilen yazının finalinde yaşanan tüm tartışmalara rağmen voleybolun ülkedeki popülaritesinin arttığı vurgulandı. Bu noktada eski milli voleybol efsanesi Nesilan Demir'in görüşüne yer verildi: "Artık Türkiye'deki bütün küçük kızlar, ablalarını rol model olarak izledikleri için voleybol oynamak istiyor"

Senin için hazırladığımız haberler