Transfer | Cristiano Ronaldo Al Nassr'a, Aboubakar Fenerbahçe'ye!

Akın Ungan
23.12.2022 - 08:48 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 09:11

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer oluyor. Fenerbahçe'nin gözdesi Vincent Aboubakar ise Sarı-Lacivertliler'e geliyor. İşte detaylar.

Transfer | Cristiano Ronaldo Al Nassr'a, Aboubakar Fenerbahçe'ye!

Sezona Jorge Jesus yönetiminde başlayan Fenerbahçe, kadrosuna yaptığı takviyeler ile birlikte iyi bir performans sergiliyor. Spor Toto Süper Lig'de Dünya Kupası arasına lider giren Sarı-Lacivertliler ara transfer dönemi için çalışmalarını sürdürüyor. Ali Koç yönetiminin radarında bulunan Vincent Aboubakar cephesinde büyük bir gelişme yaşandı.

Ronaldo Al Nassr'a doğru...

Premier Lig devi Manhcester United'tan ayrılan Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr'ın yaptığı teklifi kabul etti. 500 milyon dolar karşılığında kendisini 2,5 yıllığına Al Nassr'a bağlayacak sözleşmeye imza atmaya hazırlanan Ronaldo, futbol tarihinin en büyük kontratına sahip olmak üzere.

Ronaldo gelirse Aboubakar ayrılabilir

Cristiano Ronaldo'nun Al Nassr'a resmen katılması durumunda Vincent Aboubakar'ın kulüpteki durumu da belli olacak. Al Nassr, Fenerbahçe'nin temasta bulunduğu golcü oyuncuyu kadroda tutma kararından yanaydı. Cristiano Ronaldo'nun Suudiler'e gelmesi Aboubakar'ın farklı bir kulübe gönderilmesinin önünü açabilir.

İlgini Çekebilir
Flaş... Fenerbahçe'ye eski Beşiktaşlı geliyor, yıldız isim Beşiktaş'a gidiyor!
Habere Git

Fenerbahçe satın alma opsiyonuyla masada

Kamerunlu santrfor ile prensipte anlaşan Fenerbahçe, satın alma opsiyonuyla kiralama formülünü masaya sunmuştu. Al Nassr'ın bu teklifi kabul edebileceği ifade edildi.

Katar'dan 2 golle ayrıldı

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Kamerun Milli Takımı ile mücadele eden Vincent Aboubakar, G Grubu'nda İsviçre, Sırbistan ve Brezilya'ya karşı forma giydi. Aboubakar Sırbistan ve Brezilya maçlarında 1'er gol atarken, Sırbistan'a karşı 1 de asist kaydetti. Kamerun, 2022 Dünya Kupası'nda grup aşamasını geçemedi.

Suudi Arabistan Ligi'nde 8 maçta 2 gol

Bu sezon Suudi Arabistan Ligi'ne istediği gibi başlayamayan Vincent Aboubakar, Al Nassr ile ilk 9 haftanın 8'inde forma giydi. Kamerunlu santrfor çıktığı 8 karşılaşmada 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Aboubakar 1 maçta ise sarı kart gördü.

İlgini Çekebilir
Obra Fenerbahçe'yi üzdü!
Habere Git

Beşiktaş'ta 2 sezon 3 kupa

Daha önce Beşiktaş'ta 2016/17 ve 2020/21 sezonlarında forma giyen Vincent Aboubakar, Türkiye'de geçirdiği 2 sezonda da lig şampiyonluğu yaşadı. Yıldız oyuncu ayrıca 2020/21'de Türkiye Kupası'nda da mutlu sona ulaştı.

Aboubakar'ın Beşiktaş performansı

Beşiktaş ile 2 sezonda 67 maça çıkan Vincent Aboubakar, 35 gol attı. Golcü oyuncu 9 defa ise asist yaptı. 3 kez sarı kart gören Aboubakar, 1 maçta direkt kırmızı, 2 maçta ise ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler