Önlem alınmazsa 4 takım F1'den ayrılabilir!

06.04.2020 - 17:39 | Son Güncellenme: 06.04.2020 - 17:43

Önlem alınmazsa 4 takım F1'den ayrılabilir!

Tüm dünyada etkisini gösterdiği yerlerde hayatı durma noktasına getiren koronavirüsü, Formula 1'e ağır bir darbe vurabilir. McLaren patronu Zak Brown, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Formula 1'in koronavirüs krizi nedeniyle zor bir durumda olduğunu ve krizi yönetmek için büyük değişikliklere ihtiyacı olduğunu söyledi.

"4 takım yok olabilir!"

Patron Brown: "Bu durum potansiyel olarak bazı takımları mahvedebilir. Eğer 1 takım için yıkıcıysa, o zaman Formula 1'i bir bütün olarak tehdit edecek. Gerçekten radikal önlemler almazsak, 2 iki takımın şampiyonayı terk edeceğini hayal edebiliyorum. Aslında, bana göre doğru şekilde ele alınmazsa 4 takım bir anda yok olabilir."

"Formula 1 kırılgan durumda"

Formula 1'in kırılgan durumda olduğunu söyleyen McLaren patronu: "Maddi krizden önce çok kısa bir süre önce 18 araca sahiptik. Şu anda 10 takım ve 20 aracımız var. Muhtemelen bir tane takım kaybetmeyi göze alabiliriz, ama iki takım bizim için kırmızı bölge olur. Üç takım ayrılıyorsa, o zaman çok büyük sorunlarımız var demektir. Şu an kırılgan bir durumdayız" ifadelerini kullandı.

"Bütçe sınırı 100 milyon dolar"

Formula 1 yönetimi bütçe sınırını gelecek sezonda 150 milyon dolara düşürmeyi hazırlanıyor. McLaren patronu Zak Brown'a göre bu düşüş 100 milyon dolar olmalı. Brown: "Yeterli bir bütçe sınırı hazırlayamazsak ve bazı markalar bu yıl para harcayıp, geri alma şansları olmadığını düşünürlerse o zaman kendilerine "neden buradayız?" diye soracaklar. Futbolda herkes Manchester United ve Liverpool'a karşı zafer şansının daha zayıf olduğunu biliyorlar, ama yine de her takımın onları yenme şansı var. Oysa F1'de durum böyle değil. Benim aklımdaki spor, herkesin adil ve eşit şekilde mücadele etme şansı yakaladığı bir spor." ifadeleriyle Mercedes ve Ferrari markalarına da göndermelerde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler