Online eğitim geri mi geliyor? Üniversiteler kapatılıyor mu?

Ali Bozkurt
05.10.2021 - 17:14 | Son Güncellenme: 05.10.2021 - 17:18

Üniversiteler kapatılacak mı, online eğitim tekrar mı geliyor gibi aramalar artmaya başladı. Uzaktan eğitime geçiliyor mu? Sosyal medyada gündeme gelen iddialara yanıt olarak detaylara haberden ulaşabilirsiniz.

Online eğitim geri mi geliyor? Üniversiteler kapatılıyor mu?

Koronavirüs salgınından sonra üniversitelerin online eğitime geçmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim görmesi uzun süre uygulanmıştı. Virüsün tekrar artmasından sonra bazı öğrenciler sosyal medya üzerinden online eğitime geçiş için TT başlattılar. Gündeme gelen online eğitime geçiş hakkında ise meraklar artmaya devam etti. İşte eğitim son dakika haberleri..

UZAKTAN EĞİTİME Mİ GEÇİLİYOR?

Üniversitelerde yüz yüze eğitim devam ediyor. Henüz online eğitime geçiş hakkında net bilgi yoktur.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısının ardından görüşülen konuları sosyal medya üzerinden duyurdu. Görüşülen konular arasında okulların kapatılıp kapatılmayacağı konusu da yer alıyordu. Açıklamada; yüz yüze eğitime ara verilmesinin söz konusu olmadığı, okulların kapatılmaması konusunda ısrarcı olunduğu duyuruldu. Ayrıca eğitim sürelerinde düzenleme yapılacağı, ikili ya da üçlü eğitime geçilebileceği, gerektiğinde hafta sonları da eğitimin sürdürüleceği ifade edildi.

YÖK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

"Bu kararların başında hibrit veya harmanlanmış veya karma tabir edilen öğretim usullerinin üniversiteler tarafından kullanılabileceğini karara bağlamış bulunuyoruz. Üniversitelerimiz, harmanlanmış modelle birlikte yüz yüze ders yapma imkanının yanı sıra YÖK'ün aldığı kararla derslerin yüzde 40'ını çevrim içi yapabilme yetkisine haizdir. Üniversitelerimizin her biri bu konuda gerekli çalışmayı tamamlamıştır. Yani üniversitelerimiz şu anda hangi derslerini yüze yüze, hangi derslerini online olarak yapacağını belirlemiş ve kendi kamuoyuyla paylaşmış bulunmaktadır."

 

Özvar, üniversiteler açısından önemli hususlardan birinin gençlerin aşı olması olduğuna işaret ederek, "Yükseköğretim Kurulu Başkanı olarak üniversitelerimizde yüz yüze eğitime gelecek öğrenci kardeşlerimden, benim gelecekteki meslektaşlarımızdan istirhamım, ricam aşı olmalıdır. Ben de onlara bu vesileyle aşı olmalarını tavsiye ediyorum ve öneriyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler