Önümüzdeki maçlara bakalım

20.12.2018 - 14:38 | Son Güncellenme: 20.12.2018 - 14:39

Fenerbahçe’de bu sene işler çok iyi gitmiyor. Ali Koç başkanlığa geldiğinde, tüm Fenerbahçe taraftarları ve spor camiası çok sevinmişti.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Uydurmaya çalışmalarına rağmen bir türlü olmuyor. Olmuyor! Olmuyor!

Sezon başı planlamaları ve transferler tam bir fiyasko.

Sattıkları ile aldıkları arasında dünya kadar fark var ve bunu sahada net olarak görüyoruz.

Sahada futbolcular ne oynadıklarını bilmiyorlar. Ne bir on numara var, ne bir santrafor var. Ne kurgusu kurgu, ne atanı iyi, ne de tutanı iyi. Hepsi son derece sıradan ve sığı. Sadece üzerindeki çubuklu forma ve sarı lacivert çok kutsal ve önemlibu değeri bilsen yeter.

En azından çubuklu forma hatırına ve önemine istinaden koş, mücadele et be kardeşim! O da yok bunlar olmayınca lig fikstürünün 17. sırasına inersin. Sonra da seyirci istedi diye Ersun Yanal’ı takımın başına getir. Sanki Ersun Yanal’ın elinde sihirli değnek var. Elindeki Asa ile vurdum mu denizleri ikiye bölecek!

Ersun Yenal ekibi ile yeni işe koyuldu. Zaman tanımak gerekiyor.

Gelelim maça…

BB Erzurum Spor 18. Fenerbahçe 17. ve haftanın son maçında takımlar bir araya geliyor.

Fedakâr Fenerbahçe taraftarları Stadyumu doldurmuş ve takımına tam destek veriyor.

İlk 35-40 dakika Fenerbahçe istediği oyunu oynuyor ve skor üstünlüğünde eline alıyordu. Her şey istediği gibi gidiyordu.

İlk on dakika Harun’a top bile gelmedi desek yerinde olur.

Valbuena komutasında ve orta sahada Mehmet Ekici’nin taşıdığı toplar-sağ bek

Isla ve sol bek Hasan Ali’nin ileride çoğalması ile, sağ taraftan ortalar ile Fenerbahçe kafaları çalıştırdı ve golleri buldu.

Skor daha fazla olabilirdi. Ancak Islam Slimani santrafor olarak alınmış ancak olsa olsa ondan “KAZMA” olur vallahi kimse kusura bakmasın.

Kim aldı, kim gördü, kim referans oldu onu bilmem ancak benim sahada gördüğüm oyuncu tam bir kazma deyimi kullanılan futbolcu tipi.

Elif Elmas tam bir bal yapmayan Arı gibi, sakin, akıllı biri olsa bir kamyon dolusu golleri kaçırmazdı!

Kamuoyunda Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda bu sene bir şanssızlık dır gidiyor söylemi var. Ben çok katılmıyorum. Allah çalışanın yanında olur.

O kadar pozisyona gir, iki metreden topu atama, sonra şanssızlık var de, olacak iş değil.

Peki, ikinci yarı ne oldu?

BB Erzurum Spor çok bir şey üretemezken birden ikinci yarının başında bir gol bulunarak hem güven kazandı, hem de moral.

Fenerbahçeli futbolcular bu sene aldıkları skor sonucunda psikolojik olarak skoru koruma yoluna gittiler. Ve beklemedikleri bir anda yedikleri gol ile sahasında 2 puanı bırakmak zorunda kaldılar.

Düşme potasındaki maçta puanlar paylaşıldı.

Ersun Yanal’a takımın başına getirilmesinden sonra ve kendisine inanarak sahayı full doldurdu. Oysa hocanın o gün doğum günüydü. Hediyesini de futbolcular üç puan alarak verecekleriydi. Ancak doğum günü pastası kesilmeden ışıklar söndü. Pasta kesimi gelecek haftalara kaldı.

Sadece Fener’in yanması devam ediyor!  Ateş çemberine düşmesi ise seyirciyi bir kez daha yaktı.

Önümüzdeki maçlara bakalım! Fener seyircisi nasıl bakacaksa! Bir gerçek var oda bu sene en iyi transfer Fenerbahçe taraftarı.

Adil YILDIZ

İstanbul

Senin için hazırladığımız haberler